Nadat ze op zondag 14 mei 2017 al de titel in de Franse 2de klasse hadden gevierd moesten de Belgian Red Flames Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere met Rijsel opnieuw aan de slag om kampioen te worden.

Jana Coryn lukte het tweede en uiteindelijk beslissende doelpunt voor Rijsel! Foto – (c) Sportpix.be / Joke Vuylsteke

Na de soap rond de puntenaftrek voor het gewonnen duel tegen La Roche-sur-Yon moest de wedstrijd uiteindelijk herspeeld worden en dat gebeurde dus op zondag 11 juni 2017. Het maakte weinig verschil uit want Rijsel, dat sterker is dan La Roche-sur-Yon, won opnieuw en voor de tweede keer in korte tijd tegen de concurrent voor de titel. Kort voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong met een doelpunt van Marion Gavat op aangeven van Rachel Saïdi (1-0, 40ste minuut). Onmiddellijk na de pauze bediende de pas ingevallen Ludivine Bultel Belgian Red Flame Jana Coryn en zij verdubbelde de score (2-0, 47stem inuut). Claire Guillard bracht kort daarna de spanning even terug in de wedstrijd (2-1, 49ste minuut) en zes minuten later redde Jessica Lernon een bal op de lijn waardoor de thuisploeg de voorsprong behield. In het slot besliste Ludivine Bultel op aangeven van de ingevallen Camille Dolignon de wedstrijd (3-1, 88ste minuut).

Volgend seizoen speelt Rijsel dus met Belgische inbreng in de D1 Féminine tegen UWCL-winnaar Lyon, tegen Montpellier met Belgian Red Flame Janice Cayman en tegen Paris Saint-Germain, de verliezende finalist in de UEFA Women’s Champions League!