Op woensdag 11 november 2015 stond de vierde speeldag in de Beker van België bij de vrouwen op het programma. Geen enkele club uit een lagere reeks slaagde er in om een team uit een hogere reeks uit te schakelen.

E. Louwel (2de klasse) – Kontich 0-5;
YR KV Mechelen (3de klasse) – DV Famkes Merkem 0-3.

Acht eersteklassers gaan dus naar de achtste finales samen met de acht teams uit de Super League die nog niet in actie kwamen. Vermelden we op deze vierde speeldag de uitschakeling van Standard B, de co-leider in eerste klasse, op bezoek bij SV Zulte Waregem (3-2). Ook die andere leider KAA Gent Ladies B had het moeilijk tegen VC Moldavo. Het had na een 1-1-gelijkspel strafschoppen nodig om verder te komen (6-5). De thuisploeg kwam onmiddellijk na de rust op achterstand na een goal van Janna Van Hove (0-1, 47ste minuut) maar Jella Lauwens kon net voor tijd vanop de strafschopstip gelijkmaken (1-1, 90ste minuut). Na de eerste reeks van 5 strafschoppen stond het 4-4. Niemand faalde bij de zesde poging waarna Moldavo wel miste bij de zevende poging. KAA Gent Ladies B dus een ronde verder.

Ook opmerkelijk was de overwinning van Massenhoven thuis tegen FWS Woluwe, een duel dat onlangs in de competitie in eerste klasse nog op 1-5 eindigde en waarin het nu 2-0 werd dankzij goals voor de thuisploeg van Sofie Haesmans (1-0, 32ste minuut) en Jolien Baeten (2-0, 71ste minuut). In een ander duel tussen eersteklassers onderling won VC Dames Eendracht Aalst op bezoek bij Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage (0-2). Lierse B, RSC Anderlecht B, Kontich en DV Famkes Merkem wonnen met ruimere cijfers op bezoek bij of thuis tegen clubs uit een lagere reeks.

De loting voor de achtste finales zal plaatsvinden op woensdag 18 november 2015 om 18 uur in het Bondsgebouw, Houba De Strooperlaan 145 te 1020 Brussel.

PS: Nog melden dat de Belgian Red Flames U15/U16 op die avond ook een oefenduel spelen tegen YR KV Mechelen op het Nationaal Voetbal Centrum in Tubeke met aftrap om 19u30. Dit voorafgaand aan hun oefenwedstrijd van zaterdag 28 november 2015 op dezelfde plaats tegen Duitsland. De aftrap dan is om 15 uur. Tot slot zijn er inmiddels tickets te koop voor het EK-kwalificatieduel België – Servië van maandag 30 november 2015 op Den Dreef in Leuven.