Share

Eersteklasser Tongeren DV is klaar met het huiswerk voor de start van het nieuwe seizoen 2017-18. Het haalde een flink aantal nieuwe speelsters binnen waarvan er enkelen vorig seizoen in de Super League speelden.

Lorène Martin en Isabelle Ebhodaghe, hier nog in het shirt van DVC Eva’s Tienen, zijn volgend seizoen te zien bij Tongeren DV! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Met in alfabetische volgorde Isabelle Ebhodaghe, Eleen Kimps, Lorène Martin en Silke Sneyers haalde het al 4 speelsters binnen die de voorbije jaren met DVC Eva’s Tienen niet alleen in de Super League uitkwamen maar ook 3 seizoenen op rij de titel binnenhaalden in eerste klasse onder leiding van trainer Hans Bergans. Zij gaan in de voorbereiding in elk geval met hun nieuwe club al even terug op bezoek bij DVC Eva’s Tienen voor een oefenwedstrijd! Met Sara Missair komt er ook een doelvrouw bij die vorig seizoen nog bij de beloften van RSC Anderlecht speelde. Verdere aanwinsten zijn Maud Dupont en Louise Pauly, allebei ex-speelsters van Standard en het duo Sara Di Matteo en Kaatje Vanderheiden, die allebei in het verleden voor KRC Genk Ladies uitkwamen.

Eleen Kimps verdedigt volgend seizoen de kleuren van Tongeren DV! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

De trainingen worden bij Tongeren DV hervat onder leiding van Erwin Hofmans (T1) en Laurens Tiernots (T2) en dat op woensdag 19 juli 2017. Van donderdag 27 tot en met zondag 30 juli 2017 is er ook al een stage in Nieuwpoort voorzien!

Dit is het programma van de oefenwedstrijden van Tongeren DV:
30/07/2017: Nieuwpoort – Tongeren DV (14u);
02/08/2017: KRC Genk Ladies B – Tongeren DV B (18u);
02/08/2017: KRC Genk Ladies – Tongeren DV (19u45);
05/08/2017: Tongeren DV B – E. Louwel (13u);
05/08/2017: Tongeren DV – E. Louwel (16u);
12/08/2017: DVC Eva’s Tienen – Tongeren DV (15u);
16/08/2017: Standard – Tongeren DV (19u30, locatie nog te bepalen).

In de Beker van België speelt het beloftenteam van Tongeren op zaterdag 19 augustus 2017 uit bij Maria-ter-Heide. Het eerste elftal komt pas op zaterdag 9 september 2017 in actie in de beker. Het speelt daarin uit. Club Brugge is daarbij de meest waarschijnlijke tegenstander.

Bekijk de eindstand van Tongeren DV in de eerste klasse vorig seizoen:

Vrouwenteam.be

Bekijk het programma in de Beker van België 2017-18:
Vrouwenteam.be

PS: Nog melden dat de Belgian Red Flames vanaf zondag 16 juli 2017 deelnemen aan hun eerste EK-eindronde in Nederland!

Share