Share

Anna Signeul, de bondscoach van Schotland, gaf eerder deze week de namen vrij voor de eerste deelname van Schotland aan een EK-eindronde. De grote afwezige is Kim Little, de speelster van Arsenal Ladies FC die vanwege blessureleed niet kan meestrijden op het EK 2017 in Nederland!

Bondscoach Anna Signeul uit Zweden begint aan haar laatste klus met Schotland: het EK 2017 in Nederland! Daarna trekt ze naar Finland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dit zijn de 23 speelsters die Schotland zullen vertegenwoordigen op het EK 2017 in Nederland:

Doelvrouwen:
Gemma Fay (Glasgow City), Lee Alexander (Glasgow City),Shannon Lynn (Vittsjö GIK);
Verdedigers:
Vaila Barsley (Eskilstuna United), Frankie Brown (Bristol City), Rachel Corsie (Seattle Reign), Ifeoma Dieke (Vittsjö GIK), Sophie Howard (TSG 1899 Hoffenheim), Joelle Murray (Hibernian), Rachel McLauchlan (Hibernian), Kirsty Smith (Hibernian);
Middenvelders:
Leanne Crichton (Glasgow City), Erin Cuthbert (Chelsea), Lisa Evans (FC Bayern München), Hayley Lauder (Glasgow City), Jo Love (Glasgow City), Leanne Ross (Glasgow City), Caroline Weir (Liverpool), Chloe Arthur (Bristol City);
Aanvallers:
Fiona Brown (Eskilstuna United), Lana Clelland (UPC Tavagnacco), Christie Murray (Doncaster Rovers Belles), Jane Ross (Manchester City).

Schotland, dat tijdens het EK 2017 in Nederland in groep D zal spelen tegen achtereenvolgens Engeland, Portugal en Spanje, speelt nog één oefenwedstrijd voor het EK namelijk op vrijdag 7 juli 2017 op het veld van Raith Rovers FC (in het Stark’s Park in Kirkcaldy) tegen Ierland met aftrap om 19u30 lokale tijd!

Voor nog meer over de Schotse selektie voor het EK 2017:
SFA

Bekijk enkele hoogtepunten uit de vorige oefeninterland tussen Zweden en Schotland (1-0) met dank aan SFA TV:

Bekijk de aankondiging van de Schotse selektie met dank aan SFA TV:

Luister naar spits Jane Ross (Manchester City & Schotland) dankzij Vrouwenteam TV:

Share