Share

Neen, de International Football Association Board heeft de buitenspelregel niet afgeschaft. Wel ligt er op deze woensdag 5 juli 2017 een nieuw boek over het Nederlands vrouwenvoetbal in de winkel!

Het boek ‘Nooit meer buitenspel’ van Iris Koppe over Daphne Koster! Foto – (c) Voetbal Inside

Ex-Oranje Leeuwin Daphne Koster, geboren 13 maart 1981, begon toen ze 6 jaar was te voetballen bij het jongensteam van SVA in Assendelft. Via Ter Leede, AZ, FC Sky Blue en Telstar kwam ze uiteindelijk in 2012 bij Ajax terecht. Ze speelde meer interlands voor het Nederlands vrouwenvoetbalteam dan Wesley Sneijder voor Oranje en ze stond met haar Amerikaans team Sky Blue in het Witte Huis op de foto bij Barack Obama! Sinds ze in 2009 met Nederland in Finland de halve finales van het EK bereikte is ze een rolmodel voor vele voetballende meisjes, die dromen van een leven als profspeelster. Helaas blijft dit voor velen net als bij de jongens een droom. In het boek ‘Nooit meer buitenspel’ dat 176 pagina’s telt, geschreven is door Iris Koppe en uitgegeven door Voetbal Inside, geeft Daphne Koster een blik achter de schermen hoe moeilijk het is voor een vrouw om in een door mannen gedomineerde voetbalwereld de top te bereiken.

Daphne Koster stopte net als Anouk Hoogendijk in juni 2017 met voetballen na het behalen van de Nederlandse dubbel (landstitel en beker) met Ajax!

Luister naar Daphne Koster bij haar afscheid bij Ajax:


Voor nog meer over Nooit meer buitenspel ga naar:

ECI
en lees ook:
Eva Jinek – KRO-NCRV

Voor nog meer boeken over vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam.be

Share