Twee dagen nadat Duitsland bij de mannen met een beloftenteam de FIFA Confederations Cup 2017 won in Sint-Petersburg ten nadele van Chili was het de beurt aan de vrouwelijke Mannschaft om in Sandhausen een beloftenteam van Brazilië partij te geven in de laatste oefengalop op weg naar het EK 2017 in Nederland.

Duitsland won dit duel onder leiding van bondscoach Steffi Jones bij een zomerse temperatuur van 30 graden met 3-1. Bij de rust stond Duitsland al op voorsprong tegen het team van bondscoach Emily Lima die geen beroep kon doen op figuren zoals Marta, Cristiane want dit duel werd niet op een officiële FIFA-datum gespeeld. Linda Dallmann opende op het halfuur de score (1-0, 30ste minuut). In de tweede helft liet de Duitse doelvrouw Almuth Schult, teamgenote van Tessa Wullaert bij VfL Wolfsburg, zich eerst klungelig de bal ontnemen en uitdribbelen door Ludmila die voor de Braziliaanse gelijkmaker zorgde (1-1, 49ste minuut) waarna Duitsland zich toch herpakte. Met het eerste interlanddoelpunt van Hasret Kayikci (2-1, 66ste minuut) en een fantastisch schot in de winkelhaak van Leonie Maier (3-1, 78ste minuut) werd het uiteindelijk 3-1.

Duitsland speelt straks op het EK 2017 in Nederland het eerste duel in groep B in Breda tegen Zweden. Dat is meteen een heruitgave van de finale van de Olympische Spelen 2016!

Bekijk de hoogtepunten van het Duitsland – Brazilië in Sandhausen dankzij CBF TV: