De Belgian Red Flames hebben hun laatste oefenwedstrijd voor het vertrek naar het EK 2017 in Nederland gewonnen. In Denderleeuw werd het tegen EK-deelnemer Rusland 2-0!

België won dankzij 2 doelpunten in geschenkverpakking voor de rust. Eerst was er net over het kwartier een diepe bal vanop rechts van captain Aline Zeler. De Russische centrale verdediger Daria Makarenko kopte de bal weg op het linkerbeen van Tine De Caigny waarna Tessa Wullaert kon profiteren om met rechts binnen te tikken (1-0, 16de minuut). Geen buitenspel zoals sommige toeschouwers wellicht van oordeel waren omdat Tine De Caigny de bal niet vrijwillig speelde. In de blessuretijd van de eerste helft liet de Russische doelvrouw Tatyana Scherbak de bal dan helemaal vrij aan Janice Cayman. De speelster van Montpellier aarzelde niet, dribbelde Scherbak uit en tikte vervolgens met rechts de rust- en de eindstand binnen (2-0, 45′ + 1′ minuut).

De Belgian Red Flames speelden op het veld van Dender bij momenten aantrekkelijk voetbal met goeie combinaties tegen een tegenstander die er niet voor terugdeinsde brutale overtredingen te maken. Na de verlieswedstrijden tegen Spanje (7-0) en Frankrijk (2-0) was deze winst vooral goed voor het vertrouwen van de Belgian Red Flames die toekomende zondag 16 juli 2017 in Doetinchem hun debuut maken op een EK-eindronde tegen Denemarken, ongetwijfeld een veel sterkere tegenstander dan Rusland.