De 8ste speeldag in de Super League zorgde voor 13 doelpunten en een verdere afscheiding tussen de top drie en de achtervolgers, die na de resultaten van de wedstrijden van vrijdag 13 en zaterdag 14 november 2015 wel dichter bij elkaar staan en dus in principe nog meer strijd zullen gaan leveren om die vierde plaats te veroveren. Het ticket dat recht geeft om vanaf begin april volgend jaar deel te nemen aan Play-Off 1 of de eindstrijd richting Belgische landstitel.

Op vrijdagavond was het uitkijken naar het duel tussen Standard en Ladies Genk. Het duel kreeg vlak voor en vlak na de rust een beslissende wending met doelpunten van Sanne Schoenmakers op strafschop (44ste minuut) en een tweede goal van Aline Zeler vlak na de koffie (49ste minuut). In het laatste kwartier dreven de vrouwelijke Rouches de score nog verder op via opnieuw Aline Zeler (75ste minuut) en Sara Yüceil (90ste minuut) zodat helemaal op het einde dezelfde eindstand op het bord stond als op de openingsdag in Genk!

Op het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke nam RSC Anderlecht op hetzelfde ogenblik voor de rust afstand van OH Leuven. Marlies Verbruggen lukte haar eerste competitiedoelpunt voor haar nieuwe club terwijl Justine Blave met haar goal het 100ste doelpunt in deze Super League op haar naam schreef. Diezelfde Justine Blave werd nadien foutief gestopt in het strafschopgebied waarna de Portugese Solange Carvalhas vanop de stip haar zevende competitiegoal van het seizoen aantekende en de 3-0-eindstand op het bord zette. Na de rust werd er inderdaad niet meer gescoord zodat OH Leuven zich ondanks het verlies kan optrekken aan dit betere resultaat dan in de heenwedstrijd en dan vorige week op bezoek bij Standard.

Justine Blave, hier aan de bal voor RSC Anderlecht tegen Ladies Genk, lukte het 100ste doelpunt in de Super League! Foto - David Catry

Justine Blave, hier aan de bal voor RSC Anderlecht tegen Ladies Genk, lukte het 100ste doelpunt in de Super League! Foto – David Catry

In Oostakker vierde Dave Mattheus zijn debuut als hoofdtrainer bij KAA Gent Ladies. Wonnen de vrouwelijke Buffalo’s op de eerste speeldag nog op KSK Heist dan nam dat team nu revanche. Met een doelpunt van Stephanie Suenens juist voor het halfuur en een tweede goal van Karen Meeus halfweg de tweede helft had KSK Heist voldoende voorsprong om de drie punten in de wacht te slepen. Elien Van Wynendaele kon wel nog de aansluitingstreffer scoren vanop de strafschopstip maar tot een gelijkspel kwam het niet meer. KSK Heist pakt zo de eerste uitoverwinning van het seizoen en het wipt over DVC Eva’s Tienen naar de zesde plaats tot op één punt van Ladies Genk en tot op twee punten van de vrouwelijke Buffalo’s die nu maar liefst drie ploegen in de nek voelen in de strijd voor de vierde plaats.

DVC Eva’s Tienen had op zaterdag ook de bedoeling om dichterbij te komen maar thuis tegen Lierse ging het ondanks veel wilskracht onderuit. Doelvrouw Louise Van Den Bergh kon de bezoekers een tijdje afhouden maar even over halfweg de eerste helft viel de openingstreffer na een ongewild eigen doelpunt van Eleen Kimps, die de bal tegen de benen kreeg. Jassina Blom had pech toen haar poging op slag van rust tegen de lat ging. Net na de pauze was Jana Coryn dan weer bijzonder attent op een terugspeelbal om voorbij de doelvrouw van de Eva’s te gaan en de 0-2 binnen te duwen vooraleer ze op het uur ook nog een tweede keer scoorde op aangeven van Elke Van Gorp (0-3, 60ste minuut). In het slot zette Jassina Blom nog Justien Odeurs even aan het werk terwijl een voorzet vanop rechts van Elke Van Gorp op de lat dwarrelde. Door de winst blijft Lierse leider met een punt voorsprong op het duo Standard en RSC Anderlecht.

De Super League gaat verder op vrijdag 20 november 2015 met de duels OH Leuven – KAA Gent Ladies en de topaffiche Lierse – Standard. Op zaterdag 21 november 2015 is er dan nog Ladies Genk – RSC Anderlecht en KSK Heist – DVC Eva’s Tienen.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 8ste speeldag:

Standard – Ladies Genk 4-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 44′ Sanne Schoenmakers 1-0 op strafschop, 49′ Aline Zeler 2-0, 75′ Aline Zeler 3-0, 90′ Sara Yüceil 4-0.

RSC Anderlecht – OH Leuven 3-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 11′ Marlies Verbruggen 1-0, 23′ Justine Blave 2-0, 29′ Solange Carvalhas 3-0 op strafschop.

KAA Gent Ladies – KSK Heist 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 29′ Stephanie Suenens 0-1, 72′ Karen Meeus 0-2, 82′ Elien Van Wynendaele 1-2 op strafschop.

DVC Eva’s Tienen – Lierse 0-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 26′ Eleen Kimps 0-1 owngoal, 46′ Jana Coryn 0-2, 60′ Jana Coryn 0-3.