Jessy Atila zorgde het voorbije weekend voor een Belgische noot in de tweede Bundesliga Noord. Ze lukte voor haar club Herforder SV de gelijkmaker in het thuisduel tegen het beloftenteam van Turbine Potsdam.

Na 55 minuten wedstrijd en bij een achterstand van 1-2 kwam de vroegere speelster van Rapide Wezemaal en STVV het veld op ter vervanging van Louisa Lagaris. Het bleek een succesvolle wissel want negen minuten later had Jessy de bordjes al in evenwicht gebracht tegen Turbine Potsdam II. Zo werd het 2-2, een score die ook na 90 minuten op het bord stond. Het is het tweede doelpunt van het seizoen voor Jessy Atila die eerder een goal lukte op de tweede speeldag in het gelijkspel thuis tegen 1.FC Lübars (3-3).

Herforder SV staat na de puntendeling in de linkerkolom van het klassement op de 6de plaats met 12 punten uit 7 wedstrijden. Leider is nog steeds MSV Duisburg dat thuis het topduel tegen BV Cloppenburg met 2-0 won en zo het maximum van 21 op 21 heeft. In de achtervolging zijn SV Meppen 18 punten, BV Cloppenburg en FSV Gütersloh allebei met 15 punten, 1.FC Lübars 13 punten en Herforder SV.

U kan overigens de doelpunten van de topper MSV Duisburg – BV Clopppenburg bekijken op video:

In de Bundesliga zelf won Tessa Wullaert met haar club VfL Wolfsburg thuis tegen SGS Essen met 4-0. De Sparkle Red Flame, die de volledige wedstrijd speelde zorgde voor een assist bij het doelpunt van Ramona Bachmann en staat nu met VfL Wolfsburg alleen op de tweede plaats met 16 punten. Dat zijn er 6 minder dan leider Bayern München, dat thuis met 2-0 won tegen SC Sand. De verrassing van de speeldag was het zware verlies van 1.FFC Frankfurt, het team van Jackie Groenen, op bezoek bij SC Freiburg 4-0. Verder was er een uitoverwinning voor FF USV Jena op bezoek bij Turbine Potsdam 0-1 en waren er ook nog 2 puntendelingen. Bayer Leverkusen speelde 1-1 gelijk op bezoek bij Werder Bremen terwijl ook 1.FC Köln op 1-1 uitkwam tegen Hoffenheim. Opmerkelijk was dat dit met 9 tegen 11 gebeurde.