1.FFC Frankfurt, de titelverdediger in de UEFA Women’s Champions League, ontsnapte op woensdag 18 november 2015 in de terugwedstrijd van de achtste finale tegen het Noorse Lilleström SK Kvinner. Nadat het de heenwedstrijd in Noorwegen met 0-2 gewonnen had kwam het thuis alsnog in de problemen.

Het team van Jackie Groenen, die zelf zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd vervangen werd, kwam in het eerste kwartier op achterstand na een kopbaldoelpunt van Emma Lundh op hoekschop van Marit Sandvei (0-1, 12de minuut). Halfweg de eerste helft trapte Simone Laudehr dan de gelijkmaker voor de titelverdediger op de lat maar nog voor de rust hadden de bezoekers hun achterstand uit het eerste duel volledig kunnen wegwerken na een fout van Kathrin Julia Hendrich op Emma Lundh. Sherida Spitse zag haar poging vanop elfmeter echter gered door Anne-Kathrine Kremer. Twintig minuten voor tijd was het dan toch zover toen aanvoerster Marita Lund de bal hard tegen de touwen knalde van net buiten het strafschopgebied (0-2, 70ste minuut). Het bleef 0-2 zodat er een halfuur extra moest gespeeld worden.

In die verlengingen was 1.FFC Frankfurt dan weer de betere ploeg maar doelpunten vielen er niet meer zodat er strafschoppen nodig waren om een kwartfinalist aan te duiden. Sherida Spitse had pech toen ze de vijfde poging van LSK Kvinner naast trapte waarna Mandy Islacker, ook al de heldin tijdens de UWCL-finale vorig seizoen, het duel definitief in het voordeel van 1.FFC Frankfurt besliste (5-4 na strafschoppen).

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Eurosport:
Eurosport.de

Ook het tweede Duitse team dat nog in de UWCL zit is straks te zien in de kwartfinales. VfL Wolfsburg, met Tessa Wullaert 90 minuten op de bank, haalde het na de heenwedstrijd (1-2) nu ook in de terugwedstrijd tegen de kersverse Engelse landskampioen Chelsea Ladies. Nog voor het kwartier stond VfL Wolfsburg al op voorsprong dankzij een afstandschot van Vanessa Bernauer (1-0, 12de minuut). Chelsea trof wel de lat maar iets over halfweg de tweede helft werd een schot van Alexandra Popp door Claire Rafferty in haar eigen doel gewerkt (2-0, 68ste minuut). Het zorgt ervoor dat Engeland voor het eerst sinds het ontstaan van de UWCL geen enkel team in de kwartfinale heeft.

Frankrijk is ook met twee teams vertegenwoordigd bij de laatste acht in Europa. Landskampioen en bekerwinnaar Lyon plaatste zich zonder veel moeite thuis tegen het Spaanse Atlético Madrid. Nadat het in Spanje 1-3 werd won Lyon nu thuis met 6-0 dankzij doelpunten van Ada Hegerberg (2), Lotta Schelin (2), Saki Kumagai op strafschop en Elodie Thomis. Lyon staat voor het eerst in drie seizoenen opnieuw in de kwartfinale. Vorig seizoen werd het in de achtste fnale uitgeschakeld door de latere finalist PSG, het jaar voordien was Turbine Potsdam over twee duels te sterk.

Paris Saint-Germain is er net als vorig jaar dus ook bij in de kwartfinale. In de eerste voetbalwedstrijd in Parijs sinds de terreuraanslagen bleef het in het streng beveiligde Stade Charléty voor 400 toeschouwers tegen het Zweedse KIF Örebro 0-0. Dat gelijkspel was voldoende voor PSG aangezien het in de heenwedstrijd op Zweedse bodem 1-1 werd. PSG gaat dus verder dankzij het uit gescoorde doelpunt.

Brescia hield de Italiaanse hoop levendig om straks eind mei 2016 in Reggio Emilia een finalist uit het land dat de finale organiseert te hebben. Brescia, dat thuis met 1-0 gewonnen had, schakelde het Deense Fortuna Hjörring. Nadia Nadim bracht Hjörring even voor het uur op voorsprong (1-0, 58ste minuut) en Fortuna was zo op weg om verlengingen af te dwingen maar een laat doelpunt van Lisa Boattin veranderde dat gegeven (1-1, 89ste minuut).

FC Barcelona Feminini tenslotte plaatste zich als Spaanse vertegenwoordiger ten koste van FC Twente. Net als vorige week in Enschede noteerden we ook in het Mini Estadi van Barça een toeschouwersrecord in de UWCL. 3.219 fans kwamen het vrouwenteam van FC Barcelona aanmoedigen en zagen het winnende doelpunt van Olga Garcia, de speelster die ook vorige week in de Grolsch Veste al succesvol was, op aangeven van Alexia Putellas. Was het toen tot diep in de tweede helft wachten op die goal dan viel die nu al voor het halfuur (1-0, 25ste minuut). Zowel Barça als FC Twente troffen in de tweede helft nog het doelhout via Melanie Serrano en via Stephanie van der Gragt.

Bekijk de hoogtepunten van FC Barcelona – FC Twente met dank aan Barça TV:

Op donderdag 19 november 2015 is er nog Perm – Slavia Praag en Rosengard – Verona.

Dit waren alle uitslagen van woensdag 18 november 2015:

VfL Wolfsburg – Chelsea Ladies 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 12′ Vanessa Bernauer 1-0, 68′ Claire Rafferty 2-0 owngoal.

1.FFC Frankfurt – Lilleström SK 0-2 nv (strafschoppen 5-4) (rust: 0-1);
Doelpunten: 12′ Emma Lundh 0-1, 70′ Marita Lund 0-2.
Strafschoppen: Isabell Herlovsen 0-1, Simone Laudehr 1-1, Marita Lund 1-2, Dzsenifer Marozsan 2-2, Mandy Van den Berg 2-3, Ana Maria Crnogorcevic 3-3, Anja Sonstevold 3-4, Laura Störzel 4-4, Sherida Spitse (trapt naast), Mandy Islacker 5-4.

Lyon – Atlético Madrid 6-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 23′ Ada Hegerberg 1-0, 25′ Lotta Schelin 2-0, 45′ + 1′ Saki Kumagai 3-0 op strafschop, 47′ Lotta Schelin 4-0, 57′ Ada Hegerberg 5-0, 72′ Elodie Thomis 6-0.

PSG – KIF Örebro 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

Fortuna Hjörring – Brescia 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 58′ Nadia Nadim 1-0, 89′ Lisa Boattin 1-1.

FC Barcelona – FC Twente 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 25′ Olga Garcia 1-0.

Deze 6 clubs zijn dus al zeker van de kwartfinales: VfL Wolfsburg, 1.FFC Frankfurt, Lyon, PSG, Brescia en FC Barcelona.