Share

Op woensdag 18 november 2015 werd er in het bondsgebouw aan de Houba de Strooperlaan in Jette geloot voor de weg naar de finale van de Belgische beker vrouwenvoetbal. Eerst werd er geloot voor de achtste finales waarin nog 8 clubs uit de eerste klasse meedoen en 8 clubs uit de Super League. Het was een vrije loting zonder reekshoofden.

Het gevolg is dat bekerhouder Lierse op bezoek moet bij KAA Gent Ladies terwijl landskampioen Standard het in het andere duel tussen clubs uit de Super League thuis mag opnemen tegen DVC Eva’s Tienen. De twee winnaars van deze duels ontmoeten zich overigens nadien ook in de kwartfinales met het thuisvoordeel voor Standard of DVC Eva’s Tienen. De winnaar van die kwartfinale speelt in de halve finales uiteindelijk een uitwedstrijd.

Justine Vanhaevermaet zorgde voor Lierse in de finale van vorig seizoen tegen Club Brugge voor het enige doelpunt! Foto - David Catry

Justine Vanhaevermaet zorgde voor Lierse in de finale van vorig seizoen tegen Club Brugge voor het enige doelpunt! Foto – David Catry

RSC Anderlecht kreeg een uitwedstrijd voorgeschoteld tegen het tweede vrouwenteam van de club en is dus nu al zeker dat het straks ook in de kwartfinale staat. Ook voor Ladies Genk en OH Leuven, allebei uit de Super League, kwam er een verplaatsing naar een club uit eerste klasse uit de bus. Ladies Genk trekt naar Kontich, OH Leuven moet naar Massenhoven. KSK Heist ontvangt dan weer als enige team uit de Super League een tegenstander uit een lagere reeks namelijk DV Famkes Merkem. Er kwamen tenslotte ook nog twee duels tussen eersteklassers uit de bus met SV Zulte Waregem tegen Lierse B en VC Dames Eendracht Aalst tegen KAA Gent Ladies B.

Dit is de volledige loting:

Achtste finales – In principe op zaterdag 5 december 2015 om 15u.
1. KAA Gent Ladies – Lierse;
2. KSK Heist – DV Famkes Merkem (1ste klasse);
3. Standard – DVC Eva’s Tienen;
4. SV Zulte Waregem (1ste klasse) – Lierse B (1ste klasse);
5. Massenhoven (1ste klasse) – OH Leuven;
6. Kontich (1ste klasse) – Ladies Genk;
7. VC Dames E. Aalst (1ste klasse) – KAA Gent Ladies B (1ste klasse);
8. RSC Anderlecht B (1ste klasse) – RSC Anderlecht;

Kwartfinales – Op zaterdag 6 februari 2016 om 15 uur:
9. Winnaar 2 (Heist-Merkem)- Winnaar 5 (Massenhoven-OH Leuven);
10.Winnaar 8 (RSCA B-RSC Anderlecht) – Winnaar 7 (Aalst-Gent B);
11.Winnaar 3 (Standard-Eva’s) – Winnaar 1 (KAA Gent Ladies-Lierse);
12.Winnaar 4 (SVZW-Lierse B) – Winnaar 6 (Kontich-Ladies Genk;

Halve finales: Op woensdag 24 februari 2016 om 19u30:
13. Winnaar 12- Winnaar 10;
14. Winnaar 9- Winnaar 11;

Finale – Datum en plaats nog te bepalen!
Winnaar 14 – Winnaar 13.

PS: Nog melden dat op deze woensdag 18 november 2015 bondscoach Ives Serneels aan bod in de reeks ‘5 pittige vragen aan’ van Pierre Danvoye op pagina 14 in Sport/Voetbal Magazine. De bondscoach spreekt o.a. over het EK-kwalificatieduel van de Belgian Red Flames op maandag 30 november 2015 in Leuven tegen Servië, over de toeschouwers, over het verdwijnen van de Women’s BeNeLeague en over de passie van zijn speelsters voor het voetbal.

Share