Share

VC Dames Eendracht Aalst zorgde voor de opmerkelijke overwinning op de 11de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. Het team van trainer Dirk Decoen won tegen leider Standard B. Het verlies van het tweede vrouwenteam van Standard gaf de beloften van KAA Gent Ladies de mogelijkheid om naar de eerste plaats te klimmen indien ze met de drie punten gingen lopen op bezoek bij het tweede vrouwenteam van RSC Anderlecht. Dat lukte en KAA Gent Ladies B is dus na afgelopen weekend leider in eerste klasse.

VC Dames Eendracht Aalst won verdiend tegen Standard B dankzij een mooi doelpunt van Sien Leemans (aanname met links en vervolgens gekruist schot met rechts in de winkelhaak) en een tweede goal, een intikker van Evy De Smedt, vijf minuten voor tijd. Standard B kreeg bij een 1-0-achterstand een rode kaart toen Caroliena Wolters onnodig natrapte. De score had nog verder kunnen oplopen maar Sophie Mannaert mikte haar poging vanop de strafschopstip tegen de paal.

Met doelpunten van Lotte De Wilde voor de rust en van Shari Van Belle in de tweede helft klom KAA Gent Ladies B dankzij een 0-2-overwinning op bezoek bij RSC Anderlecht B naar de leidersplaats. Ook nog melden dat Jana Vanhauwaert, toen het nog 0-0 stond, een strafschop uit haar doel hield van Ulrike Declerck.

FWS Woluwe kon niet dichterbij komen want het thuisduel tegen Lierse B werd vanwege de terreurdreiging in het Brusselse afgelast.

DV Famkes Merkem, de avond voordien nog gelauwerd tot sportploeg van het jaar in Houthulst, won op zaterdag thuis tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Bieke Deman zette de Famkes met een dubbel 2-0 voor. Laura Gorniak scoorde in de tweede helft de aansluitingstreffer en eerredder voor de bezoekers.

SV Zulte Waregem klimt verder omhoog nadat het op bezoek bij OH Leuven B met 1-3 won. Na een vroeg doelpunt van Charlien Ver Eecke (0-1, 7de minuut) moest het beloftenteam van OHL al snel met tien verder na een fout van Chelsey Van Roosbroeck op de doorgebroken Jolien Martens. Toch kwam OHL B met wat meeval langszij. Een vrije trap van Hanne Thomas belandde via de onderkant van de lat volgens de grensrechter over de lijn (1-1, 31ste minuut). Nog voor de rust kwam SV Zulte Waregem opnieuw op voorsprong. Ulrike De Frére zag een schot door de lokale doelvrouw gered maar Joke Verlinde kon de rebound tegen de netten trappen (1-2, 37ste minuut). Na de rust mikte Ulrike De Frère voor de bezoekers nog op de kruising maar even over het uur is het dan toch opnieuw raak als een bedrijvige Joke Verlinde, die later zelf ook nog een vluchtschot op de dwarsligger ziet uitsterven, teamgenote Julie Devos op de flank lanceerde. Julie Devos dribbelde zich vervolgens naar binnen en met een gekruist schot naast de doelvrouw zette ze de eindcijfers op het bord (1-3, 64ste minuut).

Kontich en Tongeren hielden elkaar in een wedstrijd waarbij de wind nadrukkelijk aanwezig was lang in evenwicht. Na een warrige fase in de eerste helft kon Emile Denoz van de bezoekers scoren. De scheidsrechter wees naar het midden maar de lijnrechter had iets gezien waardoor het doelpunt alsnog werd afgekeurd zodat het voorlopig 0-0 bleef. In de tweede helft had Kontich het beste van het spel en ook de meeste doelkansen. Na een knappe actie van Lucinda Michez kon de wederoptredende Joke Verelst de thuisploeg op voorsprong brengen. Tongeren probeerde daarna nog wel terug te slaan maar het kwam niet meer tot echte doelkansen.

Massenhoven en Moldavo hielden het op een gelijkspel nadat alle doelpunten al voor de rust genoteerd werden. Massenhoven liep 2-0 uit dankzij goals van Jolien Van Dyck (1-0) en Sofie Haesmans (2-0) maar via Lies Minnen (2-1) en Laura Janssen (2-2) stond het een kwartier later al 2-2. Daar bleef het ook bij.

De volgende speeldag begint al op vrijdagavond 27 november 2015 met de derby tussen Kontich en Lierse B.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 11de speeldag in eerste klasse:

DV Famkes Merkem – USGTH 2-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: Bieke Deman 1-0, Bieke Deman 2-0, Laura Gorniak 2-1.

Massenhoven – Moldavo 2-2 (rust: 2-2);
Doelpunten: 14′ Jolien Van Dyck 1-0, 19′ Sofie Haesmans 2-0, 27′ Lies Minnen 2-1, 34′ Laura Janssen 2-2.

OH Leuven B – SV Zulte Waregem 1-3 (rust: 1-2);
Doelpunten: 7’ Charlien Ver Eecke 0-1, 31’ Hanne Thomas 1-1, 37’ Joke Verlinde 1-2, 64’ Julie Devos 1-3.
Rode kaart: Chelsey Van Roosbroeck (OH Leuven B)

FWS Woluwe – Lierse B afgelast;

VC Dames E. Aalst – Standard B 2-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: Sien Leemans 1-0, Evy De Smedt 2-0.
Rode kaart: Caroliena Wolters (Standard B) in de tweede helft.
Bijzonderheid: In het slot trapte Sophie Mannaert (VCDE Aalst) nog een strafschop tegen de paal!

Kontich – Tongeren DV 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: Joke Verelst 1-0.

RSC Anderlecht B – KAA Gent Ladies B 0-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: Lotte De Wilde 0-1, Shari Van Belle 0-2.
Bijzonderheid: Jana Vanhauwaert (KAA Gent Ladies B) redde een strafschop van Ulrike Declerck (RSC Anderlecht B) in de eerste helft bij een stand van 0-0.

De stand na de 11de speeldag is dus:
1. KAA Gent Ladies B 11-25 (31-14);
2. Standard B 11-24 (41-11);
3. DV Famkes Merkem 11-20 (33-16);
4. FWS Woluwe 10-19 (22-20);
5. SV Zulte Waregem 11-19 (18-20);
6. Kontich 10-18 (24-23);
7. VC Dames E. Aalst 10-16 (17-11);
8. RSC Anderlecht B 11-15 (15-22);
9. USGTH 11-13 (17-21);
10.Tongeren DV 11-13 (12-16);
11.Massenhoven 11-13 (16-22);
12.VC Moldavo 11-11 (18-27);
13.Lierse B 9-6 (10-27);
14.OH Leuven B 11-4 (10-36).

Het programma voor de 12de speeldag op zaterdag 28 november 2015 om 14u30 is:
Kontich – Lierse B (vrijdag 27/11/2015 om 20u);
KAA Gent Ladies B – FWS Woluwe;
USGTH – Massenhoven;
SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht B (15u);
Tongeren DV – VC Dames E. Aalst (16u);
Standard B – DV Famkes Merkem (16u30);
Moldavo – OH Leuven B (20u).

Lees meer over OH Leuven B – SV Zulte Waregem:
Website SV Zulte Waregem

Share