Share

Op dinsdag 22 augustus 2017 om 10 uur ‘s ochtens ging de UEFA Women’s Champions League 2017-18 van start in de Cluj Arena in het Roemeense Cluj-Napoca met het voorrondeduel in groep 2 tussen het Schotse Hibernian en Swansea uit Wales.

Hibernian haalde het met 5-0 nadat het bij de rust al 3-0 stond. Later op de dag worden nog tal van voorrondeduels gespeeld in de diverse groepen.

Standard speelt vanaf 19 uur in Pärnu tegen het gastteam. De vrouwelijke Rouches begonnen aan de wedstrijd in volgende opstelling: Lisa Lichtfus in doel; in de verdediging van rechts naar links captain Maurane Marinucci, Elien Nelissen, Karlijn Knapen, Ellen Charlier; op het middenveld Charlotte Cranshoff, Yuna Appermont en Justine Blave en in de spits Lisa Petry, Noémie Gelders en Lola Wajnblum.

U kan het duel live volgen via:
UEFA.com

Eerder op de dag won Ajax al met 6-0 tegen Rigas FS uit Letland. De doelpunten waren van Marjolijn van den Bighelaar (1-0, 4de minuut), een dubbel van Merel van Dongen (2-0, 45ste + 1′ en 4-0, 53ste minuut), een dubbele owngoal van Eliza Spruntule (3-0, 50ste en 5-0, 74ste minuut) en nog een owngoal van Karina Lüse (6-0, 89ste minuut). Davina Philtjens liep al na 20 minuten tegen een gele kaart aan en speelde uiteindelijk 70 minuten vooraleer ze vervangen werd door Linda Bakker (70ste minuut). Nicky Van Den Abbeele, de andere Belgian Red Flame bij Ajax, kwam in dit duel niet in actie!

Voor alle duels van de UEFA Women’s Champions League:

UEFA.Com – UWCL

Share