Op dinsdag 22 augustus 2017 ging de voorronde van de UWCL van start. Zowel Nederlands landskampioen Ajax als Belgisch landskampioen Standard kwamen in actie in Estland!

Ajax mocht als eerste aantreden tegen Rigas Futbola Skola uit Letland. Het werd een overwinning met een half dozijn doelpunten en 3 owngoals! Marjolijn van den Bighelaar opende al na 4 minuten wedstrijd de score (1-0) en in de toegevoegde tijd van de eerste helft zette Merel van Dongen Ajax op 2-0 (45ste + 1′ minuut). Na de pauze kwam er een gulle helpende hand van Rigas met eerst een owngoal van Eliza Spruntule (3-0, 50ste minuut) vooraleer Merel van Dongen drie minuten later Ajax op 4-0 zette (53ste minuut). Met een tweede owngoal van Elisa Spruntule (5-0, 74ste minuut) en ook nog een owngoal van Karina Lüse in het slot (89ste minuut) eindigde het eerste Europese duel van het vrouwenvoetbalteam van Ajax op 6-0! Belgian Red Flame Davina Philtjens pakte na 20 minuten al een gele kaart en werd na 70 minuten vervangen door Linda Bakker. Nicky Van Den Abbeele, bleef de volledige wedstrijd op de bank!

Later op de dag was het de beurt aan Standard om het in dezelfde groep op te nemen tegen het gastteam uit Pärnu. Standard haalde het tegen Pärnu Jalgpalliklubi dankzij 2 doelpunten na de rust van Karlijn Knapen (1-0, 55ste minuut) en van Noémie Gelders (2-0, 68ste minuut).
Justine Blave kreeg na 65 minuten wedstrijd een gele kaart.

Dit waren de uitslagen op de 1ste speeldag in vorrondegroep 2:

Ajax – Rigas FS 6-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 4′ Marjolijn van den Bighelaar 1-0, 45′ + 1′ Merel van Dongen 2-0, 50′ Eliza Spruntule 3-0 owngoal, 53′ Merel van Dongen 4-0, 74′ Eliza Spruntule 5-0 owngoal, 89′ Karina Lüse 6-0 owngoal!

Standard – Pärnu Jalgpalliklubi 2-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 55′ Karlijn Knapen 1-0, 68′ Noémie Gelders 2-0.