In het provinciale vrouwenvoetbal in West-Vlaanderen is er sinds dit seizoen 2017-18 ook een nieuwe derde provinciale. Er zijn 2 reeksen met telkens 11 ploegen.

SC Oostrozebeke vlak voor de aftap in Poperinge op bezoek bij BS Westhoek B! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

SC Oostrozebeke zorgde voor de uitschieter van het weekend door in de B-reeks met maar liefst 0-17 uit te halen op bezoek bij het beloftenteam van BS Westhoek waar alle speelsters voor het eerst aan de aftrap kwamen in het vrouwenvoetbal. Het werd een doelpuntenfestival. Bij de rust stond het 0-8 en na het eindsignaal van scheidsrechter Sarah Mostrey stonden de bordjes op 0-17 nadat de doelvrouw van de bezoekers bij een stand van 0-11 ook nog een strafschop naast had getrapt. Opmerkelijk waren de 10 doelpunten van Micheline Nuytens (5 in elke helft), de 5 goals van Liesl Mommerency (2 in de eerste en 3 in de 2de helft) terwijl ook Margot Bois (de 0-8 voor de rust) en Thalia Vandenfonteyne (de 0-15 in de 2de helft) lukten.

Bekijk een van de doelpunten van Liesl Mommerency op aangeven van Micheline Nuytens dankzij Vrouwenteam TV:

SC Oostrozebeke speelt op zondag 10 september 2017 voor het eerst thuis dit seizoen tegen FC Houthem, het beloftenteam van BS Westhoek is op de 2de speeldag vrij!

Het beloftenteam van BS Westhoek poseert voor de allereerste wedstrijd in 3de provinciale B! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

***Dit waren alle uitslagen op de openingsdag in de 3de provinciale West-Vlaanderen: