Op zaterdag 2 september 2017 stond voor de Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert de start van de nieuwe competitie op het programma. Met haar club VfL Wolfsburg ontving ze Hoffenheim!

Het werd voor de Sparkle 2015
een start onder een nieuwe coach Stephan Lerch want Ralf Kellermann is vanaf dit seizoen sportief direkteur. Tessa Wullaert begon voor 1.522 toeschouwers in het AOK-stadion op de linksmidden en ze gaf 2 assists in de overwinning met een half dozijn doelpunten (6-0) voor VfL Wolfsburg tegen TSG 1899 Hoffenheim. Op aangeven van Caroline Hansen zorgde de Poolse Ewa Pajor voor de openingstreffer van de Bundesliga 2017-18 (1-0, 32ste minuut). Op slag van rust pakte Tessa Wullaert met een 1-2 uit met de Ijslandse Sara Björk Gunnarsdottir. De Belgische Gouden Schoen gaf de bal voor en de Noorse Caroline Hansen had maar in te tikken (2-0, 44ste minuut). In het begin van de 2de helft bediende Caroline Hansen de Deense Pernille Harder die met een knappe aanname, draaibeweging en schot in de hoek voor het derde doelpunt van de thuisploeg zorgde (3-0, 49ste minuut). Nog voor het uur was het dan Stephanie Breitner, de captain van Hoffenheim die met een owngoal na voorzet op rechts van Caroline Hansen het 4de doelpunt voor VfL Wolfsburg aantekende (57ste minuut). In de 65ste minuut volgde nummer vijf. Sara Björk Gunnarsdottir speelde naar Tessa Wullaert, zij gaf de assist en Pernille Harder tikte binnen (5-0). Kort voor tijd zette de Australische Emily Van Egmond de eindstand op het bord (6-0, 89ste minuut). Een veelbelovende start van de Duitse kampioen en bekerwinnaar 2017.

Justien Odeurs werd vanwege een schouderblessure gewisseld op de eerste speeldag bij FF USV Jena! Foto – (c) FF USV Jena/JO

Justien Odeurs, de doelvrouw van de Belgian Red Flames op het voorbije EK 2017 in Nederland, kende een minder goeie start. Ze hield tot vlak voor de rust met FF USV Jena op bezoek bij Turbine Potsdam wel de 0 maar ze moest nog voor halfweg de wedstrijd bij een stand van 0-0 de strijd staken vanwege een schouderblessure opgelopen na een vrije trap van Svenja Huth en een botsing met de Zweedse Amanda Ilestedt (39ste minuut). Nog voor de rust en met nu Stina Johannes in doel kwam FF USV Jena eerst op achterstand en uiteindelijk ging het met 4-1 onderuit bij de 3de in de eindstand van vorig seizoen!

De andere uitslagen op de openingsdag in het Duitse vrouwenvoetbal waren SGS Essen – Bayern München 0-3 (Jill Roord Europees kampioen met Nederland mocht tien minuten voor tijd invallen bij Bayern München voor de scorende Lucie Vonkova terwijl Manuela Zinsberger, de doelvrouw van het EK 2017 op de bank moest beginnen bij de club uit Beieren), SC Freiburg – MSV Duisburg 1-0, Werder Bremen – SC Sand 0-3 (met 2 goals van de Oostenrijkse Nina Burger) en 1.FFC Frankfurt – 1.FC Köln 2-0 met een doelpunt van Jackie Groenen (de 2-0 na 25 minuten), die nadien wel geblesseerd uitviel.

Op de 2de speeldag gaat Tessa Wullaert met VfL Wolfsburg op bezoek bij SC Sand, FF USV Jena ontvangt al of niet met Justien Odeurs in doel Werder Bremen!

Bibiana Steinhaus en Maud Coutereels voor het duel op het EK 2017 in Tilburg tussen de Belgian Red Flames en Nederland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op zondag 10 september 2017 is er dan nog iets speciaals voor het vrouwenvoetbal in Duitsland want Bibiana Steinhaus, bekend van België – Nederland op het voorbije EK, mag als eerste vrouwelijke scheidsrechter een wedstrijd in de Bundesliga bij de mannen fluiten. Ze kreeg op de 3de speeldag het duel in het Olympisch Stadion van Berlijn tussen Hertha BSC en Werder Bremen toegewezen! De aftrap daar is om 15u30!

Bekijk de video met de hoogtepunten rond VfL Wolfsburg – Hoffenheim dankzij DFB TV: