Share

Het was een bijzonder weekend in Duitsland. Voor het eerst stond er een vrouwelijke scheidsrechter aan de aftrap in de Bundesliga, een van de topcompetities in Europa, terwijl Bayern München zowel bij de mannen als bij de vrouwen op dezelfde dag een competitiewedstrijd verloor. Ondertussen noteerden we ook een overwinning voor de Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert en een gelijkspel voor Justien Odeurs, de doelvrouw van de Belgian Red Flames.

Na 81 wedstrijden in de 2de Bundesliga bij de mannen was zondag 10 september 2017 om 15u30 het grote moment voor Bibiana Steinhaus. Voor 49.118 toeschouwers mocht de 38-jarige politieinspecteur in het Olympisch Stadion van Berlijn het duel Hertha BSC – Werder Bremen op de 3de speeldag op het hoogste niveau bij de profs in Duitsland fluiten en ze deed dat perfect. Alle kritieken achteraf waren positief en ook de spelers op het veld reageerden met respect voor haar prestatie en het nemen van de juiste beslissingen op de juiste momenten in een wedstrijd die op 1-1 eindigde en waarin slechts 1 gele kaart getrokken werd voor thuisspeler Per Skjelbred!

Foto – (c) Bayern München

Bayern München, de tegenstander van RSC Anderlecht op de 1ste speeldag in de UEFA Champions League 2017-18, kende 24 uur eerder een mindere dag. De mannen van Carlo Ancelotti gingen onderuit tegen het op papier verzwakte Hoffenheim (2-0) terwijl het vrouwenteam van de club, dat binnenkort in de UWCL het Engelse Chelsea ontmoet, thuis het onderspit moest delven tegen SC Freiburg (0-1) na een doelpunt van Duits international Hasret Kayikci na 20 minuten wedstrijd op aangeven van Julia Simic, die even later met een knap schot ook nog de lat trof. De Nederlandse Jill Roord mocht opnieuw invallen en kreeg ook een gele kaart in dit duel. SC Freiburg eindigde het duel met tien na een late rode kaart (tweemaal geel voor Jobina Lahr) in de 87ste minuut.

Tessa Wullaert was ook op de 2de speeldag in de Bundesliga goed voor een assist bij VfL Wolfsburg! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Belgisch Gouden Schoen Tessa Wullaert won ondertussen met VfL Wolfsburg op bezoek bij SC Sand, de voorbije 2 seizoenen de verliezende bekerfinalist! Het werd 0-4 nadat het bij de rust nog 0-0 stond. Tessa Wullaert zorgde in het begin van de tweede helft voor 1.142 toeschouwers vanop de linkerflank voor een knappe assist bij het eerste doelpunt van de Deense Pernille Harder (0-1, 50ste minuut). Nadat de Belgian Red Flame even voor het uur vervangen werd door Zsanett Jakabfi liep de score verder op dankzij doelpunten van Alexandra Popp met het hoofd na een vrije trap vanop links van Lena Goessling (0-2, 68ste minuut), de Zwitserse Noëlle Maritz opnieuw op aangeven van Lena Goessling (0-3, 81ste minuut) en de Hongaarse Zsanett Jakabfi die met een rebound na een bal op de paal van Pernille Harder op de goeie plaats stond (0-4, 84ste minuut). 2 wedstrijden gespeeld, 6 op 6, 10 doelpunten gescoord en 0 tegen: een mooiere start is nauwelijks denkbaar in de vrouwelijke Bundesliga!

Justien Odeurs, hier op training tijdens het EK 2017 in Nederland, was fit om in het doel te staan bij FF USV Jena! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Justien Odeurs, de doelvrouw van de Belgian Red Flames die vorige week met een schouderblessure nog voor de rust van de eerste wedstrijd uitviel, bleek voldoende fit om het doel van FF USV Jena te verdedigen in de 200ste Bundesligawedstrijd van de club thuis tegen het pas gepromoveerde Werder Bremen. De wedstrijd eindigde in een 2-2-gelijkspel na knappe doelpunten van Annalena Rieke (1-0, 11de minuut), Cindy König (1-1, 21ste minuut), Amelia Pietrangelo (2-1, 44ste minuut) en Nora Clausen (2-2, 73ste minuut).

In de andere duels noteerden we volgende resultaten:
Hoffenheim – 1.FFC Frankfurt 0-1, 1.FC Köln – SGS Essen 2-5 en MSV Duisburg – Turbine Potsdam 0-1.

VfL Wolfsburg, Turbine Potsdam, 1.FFC Frankfurt en SC Freiburg hebben na 2 wedstrijden nog het maximum van 6 punten! FF USV Jena is samen met Werder Bremen achtste met 1 op 6, MSV Duisburg, 1.FC Köln en Hoffenheim haalden op de eerste 2 speeldagen geen punten!

Op de 3de speeldag op zondag 24 september 2017 ontvangt VfL Wolfsburg – FF USV Jena. Tessa Wullaert kan dan proberen te scoren tegen Justien Odeurs!

Lees nog meer over Hertha BSC – Werder Bremen en Bibiana Steinhaus:
DFB
en via:
DFB – Nieuws
en via:
Bundesliga.com

Bekijk de video rond SC Sand – VfL Wolfsburg dankzij DFB TV:
DFB TV

Bekijk de video rond FF USV Jena – Werder Bremen:

DFB TV

Bekijk de video rond Bayern München – SC Freiburg:
DFB TV

Share