Share

KSV Sottegem, vorig seizoen nog kampioen in de eerste provinciale Oost-Vlaanderen, heeft op de 3de speeldag voor het eerst gewonnen in de 2de klasse A. Dat gebeurde tijdens de eerste wedstrijd van zaterdag 16 september 2017 op bezoek bij KSK Beveren.

Elise Behaeghe drijft op met de bal aan de voet voor KSV Sottegem op bezoek bij KSK Beveren! Foto – (c) KSV Sottegem/Heidi Thomas

KSV Sottegem begon als nieuwkomer in de 2de klasse A met een uitwedstrijd op bezoek bij de beloften van SV Zulte Waregem waar het op zaterdag 26 augustus 2017 met 3-0 verloor. Ook op de 2de speeldag op zaterdag 2 september 2017 moest het met een nederlaag thuis tegen Olsa Brakel (0-2) vrede nemen. Vorige week zaterdag 9 september 2017 ging het op de 3de speeldag in de Beker van België ook onderuit thuis tegen eersteklasser SC Eendracht Aalst (2-4). Maar op zaterdag 16 september 2017 was het dan toch raak voor het team an trainer Mario Herregodts. Op bezoek bij KSK Beveren, na 2 speeldagen ook nog zonder punten, won het met 0-2. Captain Gloria Lamon opende de score vanop de strafschopstip na een fout van de doelvrouw van de thuisploeg op Zoe Herregodts (0-1, 52ste minuut). Op het uur kwamen de bezoekers met tien te staan na een tweede gele kaart voor Lena Groenweghe. In de numerieke minderheid scoorde KSV Sottegem tien minuten later nog een tweede keer toen Nele Cortvriend een hoekschop van Zoe Herregodts binnenkopte (0-2, 70ste minuut). Meteen de eerste driepunter voor KSV Sottegem in de 2de klasse A!

Nele Cortvriend, rechts met nummer 6, in een vorig leven doelvrouw bij SV Zulte Waregem en de Belgische nationale jeugdteams, nu scorend als centrale verdediger bij KSV Sottegem! Foto – (c) KSV Sottegem / Heidi Thomas

Op de volgende speeldag op zaterdag 30 september 2017 ontvangt KSV Sottegem in het Stedelijk Stadion Jules Matthijs Maria-ter-Heide met aftrap om 16 uur. Op zaterdag 14 oktober 2017 gaat het op bezoek bij KDC Ruddervoorde, vorig seizoen de kampioen in de eerste provinciale West-Vlaanderen!

Voor alle uitslagen in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share