Share

In de 2de klasse A stond er op zaterdag 16 september 2017 een derby op het programma tussen KDC Ruddervoorde, vorig seizoen kampioen in de 1ste provinciale West-Vlaanderen, en Club Brugge, na 2 speeldagen co-leider met het maximum van de punten.

U kan de video met de hoogtepunten bekijken dankzij Siebe Cambier, de man die vrouwelijk blauw-zwart op de voet volgt:

Club Brugge won dus deze derby nadat het bij de rust 1-1 stond na doelpunten van Katinka Dubois (0-1) en Chelsey Vanhooren (1-1). In de 2de helft kwam vrouwelijk blauw-zwart opnieuw op voorsprong via een kopbaldoelpunt van Ellen Martens (1-2) maar Julie Meseure (ex-Club Brugge) lukte de gelijkmaker (2-2). Ellen Martens stond na een hoekschop opnieuw op de goede plaats om met het hoofd de 2-3 binnen te koppen en Katinka Dubois zorgde eveneens met haar 2de doelpunt van de namiddag voor de 2-4-eindstand!

Club Brugge is op de volgende speeldag op zaterdag 30 september 2017 bye, KDC Ruddervoorde gaat dan op bezoek bij Dames VK Egem. De volgende wedstrijd met inzet voor Club Brugge is op zaterdag 7 oktober 2017 op de 4de speeldag in de Beker van België als het uit speelt bij ASE De Chastre. De volgende competitiewedstrijd voor vrouwelijk blauw-zwart is op zaterdag 14 oktober 2017 in Aalter tegen Dames VK Egem met aftrap om 14 uur! Op die dag ontvangt KDC Ruddervoorde om 14u30 KSV Sottegem, vorig seizoen de kampioen in de eerste provinciale Oost-Vlaanderen.

Voor alle uitslagen van dit weekend in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over KSV Sottegem:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share