Share

De Belgian Red Flames spelen in hun WK-kwalificatiecampagne op weg naar Frankrijk 2019 tegen Moldavië, Roemenië, Italië en Portugal. Het team van bondscoach Francisco Neto speelde nog geen kwalificatieduels in deze maand september maar wel 2 oefenwedstrijden binnen de 4 dagen tegen Finland waartegen het vorig jaar nog thuis met 3-2 won en zo de belgian Red Flames zekerheid gaf over EK-kwalificatie voor Nederland 2017!

De Finse nationale vrouwenvoetbalploeg tijdens hun oefenstage op bezoek bij Portugal! Foto – (c) SPL

Op zaterdag 16 september 2017 ontving Portugal in het Estádio Municipal de Arouca Finland onder leiding van de nieuwe coach Anna Signeul, die op het voorbije EK in het stadion van Sparta Rotterdam nog met Schotland een tegenstander was van Portugal. Carolina Mendes scoorde na 27 minuten wedstrijd (net als op Het Kasteel in Rotterdam tegen Schotland) het openingsdoelpunt (1-0) maar Finland kwam nog voor de rust langszij via Kaisa Collin (1-1, 36ste minuut). In de 2de helft trapte Diana Silva nog van heel ver tegen de lat voor Portugal maar aan de score veranderde er niets meer.

Bekijk de hoogtepunten van het eerste duel in Arouca dankzij FPF TV:

Op dinsdag 19 september 2017 stond het tweede oefenduel op het programma in het Estádio Marcolino de Castro in Santa Maria da Feira. En ook daar eindigde deze ontmoeting op een gelijkspel! Dit keer bracht Jenny Danielsson de bezoekers al na 5 minuten 0-1 voor. Laura Luis maakte na een halfuur wedstrijd de gelijkmaker vanop de strafschopstip (1-1, 30ste minuut). Ook nu bleef het bij die 1-1!

Bekijk de hoogtepunten van dit 2de duel met dank aan FPF TV:

Nog meegeven dat Portugal de Belgian Red Flames in de WK-kwalificatie richting Frankrijk 2019 ontvangt op dinsdag 24 oktober 2017 in Penafiel met aftrap om 18 uur lokale tijd!

Voor nog meer over de start van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019 in Frankrijk:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees nog meer over Portugal – Finland in Arouca:

FPF

Lees nog meer over Portugal – Finland in Santa Maria da Feira:
FPF

Share