Share

Op woensdag 20 september 2017 maakte de UEFA de steden en stadions bekend voor de Europese finales in het clubvoetbal in 2019. De finale van de UEFA Women’s Champions League wordt dan niet langer in hetzelfde land gespeeld als de mannenfinale. België heeft voorlopig geen enkel stadion dat voor zo’n evenement in aanmerking komt!

Sinds 2010 werd de finale van de UEFA Women’s Champions League telkens in hetzelfde land gespeeld als de finale bij de mannen en in principe twee dagen eerder. Met deze traditie wordt in 2019 gebroken. Want gaat de finale bij de mannen op zaterdag 1 juni 2019 door in het Estadio Metropolitano, de nieuwe thuishaven van Atlético de Madrid, dan is voor de finale van de UEFA Women’s Champions League voor het eerst gekozen voor een stadion in een ander land. De keuze viel op het stadion van Ferencvaros, dat in 2014 gebouwd is op de site waar vroeger het Albert Florian stadion stond, in het Hongaarse Boedpaest. Het is wel nog wachten op een preciese datum voor die finale.

Drie dagen eerder, op woensdag 29 mei 2019 wordt in elk geval de finale van de UEFA Europa League bij de mannen gespeeld in het Olympisch Stadion van Baku in Azerbeidzjan.

Dit seizoen wordt zowel de finale van de UEFA Women’s Champions League als van de UEFA Champions League gespeeld in Kiev in Oekraïne op donderdag 24 en zaterdag 26 mei 2018. De finale van de UEFA Europa League gaat dit seizoen door in het Parc OL van Lyon (op woensdag 18 mei 2018) waar in 2019 ook de finale van het WK Vrouwenvoetbal zal worden gespeeld!

Melden we nog dat de laatste Europese finale op Belgische bodem op woensdag 8 mei 1996 plaatsvond in het Koning Boudewijnstadion van Brussel toen Paris Saint-Germain de finale van de Europabeker voor bekerwinnaars met 1-0 won tegen Rapid Wenen!

Lees ook nog via:
UEFA.com

Share