Share

De Belgian Red Flames speelden op zaterdag 25 november 2017 voor een tweede keer een trainingswedstrijd op het Belgian Football Center in Tubeke tegen Rusland. Het was uitkijken met wie de bondscoach aan deze wedstrijd zou beginnen.

Het was dit keer een andere opstelling dan afgelopen donderdag want in het doel begon nu Diede Lemey terwijl ook in de verdediging enkele andere gezichten aan de aftrap stonden. Van rechts naar links vonden we daar Sarah Wijnants, Silke Vanwynsberghe, Laura De Neve en Maud Coutereels terug. Op het middenveld kwamen dit keer van rechts naar links Lola Wajnblum, Tine De Caigny, Charlotte Tison en Elke Van Gorp aan de aftrap terwijl het aanvalsduo bestond uit Janice Cayman en captain Aline Zeler.

Bij de rust stond het nog 0-0 maar uiteindelijk wonnen de Belgian Red Flames met 2-0 dankzij goals van Lola Wajnblum (1-0, 61ste minuut), nadat ze een schot van Elke Van Gorp deed afwijken waardoor de bezoekende doelvrouw verrast werd, en van de ingevallen Celien Guns die een poging van Yana Daniëls over de lijn trapte (2-0, 81ste minuut).

Bij België mochten na de rust Jody Vangheluwe en Shari Van Belle invallen voor respectievelijk Sarah Wijnants en Maud Coutereels. Na de 1ste goal verlieten Tine De Caigny, Aline Zeler en Lola Wajnblum het veld en kwamen Chloé Vande Velde, Yana Daniëls en Julie Biesmans het veld op. In de 75ste minuut verving Lenie Onzia nog Charlotte Tison en kwam Celien Guns in de plaats van Elke Van Gorp.

De volgende opdrachten voor de Belgian Red Flames zijn in 2018 met eind februari begin maart deelname aan de Cyprus Women’s Cup 2018 en begin april 2018 de WK-kwalificatiewedstrijden thuis tegen Portugal (6 april 2018 in Leuven) en op bezoek bij Italië (10 april 2018).

Voor foto’s rond België – Rusland kan U terecht op:
Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share