Share

Voor een volle Goffert in Nijmegen kwam Europees kampioen Nederland thuis tegen Ierland niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Een tegenvallende afsluiter van 2017 voor vrouwelijk Oranje na een fantastisch voetbaljaar!

Nadat Claudia van den Heiligenberg in de bloemetjes gezet werd voor haar interlandcarrière bij vrouwelijk Oranje moesten de Oranje Leeuwinnen voor een vol huis in De Goffert in Nijmegen op zoek naar de volle buit tegen een stug verdedigend Ierland, dat onder leiding van bondscoach Colin Bell net als Nederland nog geen doelpunt had moeten toestaan. In het begin van de wedstrijd liep Stefanie van der Gragt de Ierse Amber Barrett, die voor Peamount United speelt, gewoon onderuit zonder een vrije trap tot gevolg. In de 10de minuut was het diezelfde Stefanie van der Gragt die na een hoekschop de Ierse Tyler Toland tot een redding met de voet op de doellijn dwong! Vervolgens tikte doelvrouw Marie Hourihan een poging vanop afstand van Sherida Spitse in hoekschop! Kort na het halfuur stond de Ierse sluitpost opnieuw paraat op een poging van dichtbij van Desiree van Lunteren! Op de daaropvolgende hoekschop redde Tyler Toland dit keer met het hoofd de volley van Lieke Martens op de lijn! En nog voor de rust trof Vivianne Miedema met een schot met links vanop een goeie 20 meter de paal! Halfweg stond het evenwel nog altijd 0-0!

Na de rust ging de Nederlandse aanvalsgolf verder
met een gekraakt schot van Vivianne Miedema terwijl doelvrouw Marie Hourihan korte tijd later een poging van Lieke Martens in hoekschop duwde (53ste minuut). Net voor het uur probeerde Sherida Spitse het nog eens vanop ruime afstand maar haar schot met rechts ging nipt naast! Na 71 minuten kopte Lieke Martens een hoekschop vanop rechts van Sherida Spitse over het doel en vervolgens werd ook de voorzet van Dominique Janssen door Vivianne Miedema aan de eerste paal over en naast getrapt (81ste minuut). Toen Kika van Es de bal nog eens voorgaf was belandde de bal via Niamh Fahey duidelijk tegen de uitgestrekte hand van de Ierse captain Diane Caldwell maar de Russische scheidsrechter Anastasia Pustovoitova, die eerder in Penafiel Portugal tegen de Belgian Red Flames floot, stond er met haar neus op te kijken maar vond het geen strafschop waard! Zo bleef de Europese kampioen 2017 in Nijmegen op een 0-0-gelijkspel steken tegen Ierland!

Dit waren de uitslagen in WK-kwalificatiegroep 3 op dinsdag 28 november 2017:

Slovakije – Noord-Ierland 1-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: 20′ Jana Vojtekova 1-0, 34′ Julie Nelson 1-1, 52′ Rachel Furness 1-2, 61′ Caragh Milligan 1-3.

Nederland – Ierland 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

De stand in groep 3 is:

1. Nederland 3-7 (6-0);
2. Ierland 3-7 (4-0);
3. Noorwegen 3-7 (10-3);
4. Noord-Ierland 3-3 (4-7);
5. Slovakije 4-0 (2-16).

Dit zijn de eerstvolgende wedstrijden in deze groep:

06/04/2018: Nederland – Noord-Ierland;
06/04/2018: Ierland – Slovakije;
10/04/2018: Noord-Ierland – Noorwegen;
10/04/2018: Ierland – Nederland;
08/06/2018: Ierland – Noorwegen;
08/06/2018: Noord-Ierland – Nederland;
12/06/2018: Nederland – Slovakije;
12/06/2018: Noorwegen – Ierland.


Bekijk de video met de hoogtepunten van de wedstrijd met dank aan Ons Oranje en de KNVB:

Luister naar Denise O’Sullivan (Ierland) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Colin Bell (bondscoach Ierland) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Stefanie van der Gragt (Nederland) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Shanice van de Sanden (Nederland) met dank aan Luc Calleeuw:

Bekijk ook nog de aftermovie rond Nederland – Ierland dankzij OnsOranje en de KNVB:


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Angela Christ, tijdens de opwarming voor de EK-finale 2017 in Enschede, stopt haar interlandloopbaan bij vrouwelijk Oranje! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

PS: Ook nog melden dat Angela Christ, de doelvrouw van PSV Eindhoven die 17 keer uitkwam voor Nederland, op woensdag 29 november 2017 besloten heeft om bij vrouwelijk Oranje te stoppen.

Lees nog meer hierover via:
Ons Oranje.nl

Share