Het uitlopen van de topaffiche bij de vrouwen in de 3de provinciale B in de provincie West-Vlaanderen tussen de ongeslagen co-leiders VK Avelgem en FC Houthem zorgde niet alleen voor 11 goals maar ook nog voor het uitstellen van een mannenwedstrijd in de 3de provinciale …

In de 3de provinciale B in de provincie West-Vlaanderen bij de vrouwen stond er op zaterdag 25 november 2017 een topaffiche op het programma. VK Avelgem, de leider met het maximum van de punten, ontving de eerste achtervolger FC Houthem, dat ook alles gewonnen had maar een minder goed doelsaldo kon voorleggen. Het werd een wedstrijd die later begon dan het voorziene aftrapuur (17u) omdat de scheidsrechter al een ander duel had gefloten maar ook een met maar liefst 11 doelpunten en een opmerkelijk score- en wedstrijdverloop.

De bezoekers liepen via Virginie Plamont (13de minuut), Marine Groulez (14de minuut), Elodie Cnockaert (15de minuut) en opnieuw Virginie Plamont (32ste minuut) uit tot 0-4 maar dan begon de thuisploeg aan een opmerkelijke terugkeer. Via Amber Van Coillie (37ste minuut) en captain Catherine De Baere (40ste minuut) werd de achterstand bij de rust beperkt tot 2-4.

Een duel tussen Madison Cnockaert van FC Houthem (met nr 15) en Lutziana Maebe van VK Avelgem (met nr 2). Foto – (c) Sham

In de tweede helft slaagde VK Avelgem er eerst zelfs in om dichterbij te komen via Lutziana Maebe (3-4, 64ste minuut) en vervolgens om gelijk te maken via Charlot Vermeeren (4-4, 67ste minuut). Twaalf minuten voor tijd zette Charlot Vermeeren de thuisploeg zelfs op voorsprong (5-4, 78ste minuut) maar dan met nog een goeie 8 minuten te spelen kreeg Elodie Cnockaert van FC Houthem de rode kaart voor natrappen op de handen van de doelvrouw van de thuisploeg. Toen deze speelster het veld verliet werd er flink wat heen en weer geroepen tussen de speelsters, de supporters en de trainers van beide teams waarop de scheidsrechter besliste om het duel voor een tijdje stil te leggen. Na de hervatting kwam er dan ook nog een discussie met de scheidsrechter van de mannen die later op hetzelfde veld moesten spelen. Die scheidsrechter wou dat het vrouwenteam van VK Avelgem (dat dus wel op voorsprong stond) forfait zou geven zodanig dat de mannenwedstrijd nog zou kunnen doorgaan. Na veel gepalaver ging uiteindelijk de wedstrijd VK Avelgem – FC Houthem bij de vrouwen toch nog verder en kwam er nog een onwaarschijnlijke ommekeer want via Typhanie Dehorter (5-5, 85ste minuut) en Virginie Plamont met haar derde goal van de namiddag (87ste minuut) stond het bij het affluiten van de wedstrijd door scheidsrechter Alliet rond de klok van 19 uur 30 … 5-6 voor de bezoekers!

Het gevolg was dat het duel bij de mannen in de 3de provinciale C West-Vlaanderen tussen VK Avelgem en SC Oostrozebeke, gepland na de wedstrijd van de vrouwen niet meer kon doorgaan. De scheidsrechter van dienst voor dat duel wou niet wachten tot de vrouwenvoetbalwedstrijd gedaan was zodat beide mannenteams uiteindelijk zonder te spelen huiswaarts moesten keren.

In de 3de provinciale B in West-Vlaanderen is FC Houthem nu leider met het maximum van 36 punten uit 12 duels en een doelsaldo van 91-13. Het heeft 3 punten voorsprong op VK Avelgem dat 132 keer scoorde en 14 doelpunten moest toestaan. Lang zal VK Avelgem echter niet moeten wachten om eventueel revanche voor het eerste competitieverlies van het seizoen te kunnen nemen. Op de volgende speeldag op zondag 3 december 2017 staan beide teams immers opnieuw tegenover mekaar in de eerste wedstrijd van de terugronde in Houthem!