Share

Op maandag 11 december 2017 werd er niet alleen geloot voor de zestiende finales in de UEFA Europa League en de achtste finales in de UEFA Champions League. Op deze dag staan er ook in het Duitse en het Franse vrouwenvoetbal twee topaffiches op het programma.

Het begint al om 18 uur met het duel in de vrouwelijke Bundesliga tussen VfL Wolfsburg, de club van de Belgische en opnieuw fitte Gouden Schoen Tessa Wullaert, die het op de 10de speeldag thuis mag opnemen tegen Bayern München. SC Freiburg, dat op zondag 10 december 2017 thuis met 5-0 won tegen FF USV Jena met Justien Odeurs in doel, is voorlopig opnieuw leider met 23 punten uit 10 wedstrijden maar na VfL Wolfsburg – Bayern München is dat ofwel de winnaar van dat duel of bij een gelijkspel gaan zowel VfL Wolfsburg als Bayern München met een beter doelsaldo (respectievelijk +21 en +20 tegen +16) over SC Freiburg naar de 1ste en de 2de plaats.

De topaffiche in Duitsland is te zien op televisie via Telekom Sport, Sport 1 en DFB TV.

Foto – (c) OL Féminin

Eenmaal de wedstrijd in Duitsland afgelopen kan U om 21 uur via Eurosport 2 of de openbare zender France 4 een heruitgave van de UWCL-finale van 2017 beleven. In het Groupama OL Stadium in Décines-Charpieu wordt dan immers Olympique Lyonnais – Paris Saint-Germain gespeeld. Lyon heeft na 10 speeldagen nog altijd het maximum van de punten (30 op 30, het scoorde al 54 keer en moest nog maar 2 goals toestaan). PSG volgt op de 2de plaats op 2 punten van Lyon. PSG scoorde dit seizoen in de D1 Féminine al 28 keer en het kreeg 5 doelpunten tegen. Beide ploegen blijven sowieso 1 en 2 voor Montpellier dat 27 punten telt uit 11 duels na de overwinning van afgelopen zaterdag 9 december 2017. Toen won Montpellier met 4-1 tegen Rijsel en in dat duel scoorden zowel de Belgian Red Flames Janice Cayman voor Montpellier als Jana Coryn voor Rijsel!

Ook nog melden dat Lyon recent voor de 4de keer in de voorbije 6 jaar door de IFFHS, de International Federation of Football History & Statistics, verkozen werd tot beste club van het jaar!

Lees meer hierover via:

IFFHS.com

Voor meer over de finale van de UWCL 2016-17:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Lees over VfL Wolfsburg – Bayern München via:
DFB.de

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Voor de loting van de achtste finales van de UEFA Champions League bij de mannen:

UEFA.com – loting UCL

Voor de loting van de zestiende finales van de UEFA Europa League:

UEFA.com – loting UEL

Share