Op maandag 11 december 2017 stond de topaffiche in de Franse D1 Féminine op het programma met de heruitgave van de UWCL-finale van vorig seizoen tussen Olympique Lyonnais en Paris Saint-Germain. Het werd een interessante wedstrijd tussen een resem internationale toppers waarin slechts één doelpunt viel.

Amel Majri (Lyon) ontvangt de bal op links. Shirley Cruz Trana (28) is waakzaam voor het gevaar! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

En die goal viel al heel vroeg in de wedstrijd toen de Engelse Lucy Bronze vanop rechts de bal voorgaf en de Noorse Ada Hegerberg in het centrum de bal voorbij Christiane Endler Mutinelli, de Chileense doelvrouw van PSG, kon koppen (1-0, 13de minuut). PSG kreeg in beide helften een goeie kans op de gelijkmaker eerst via Marie-Antoinette Katoto maar zij vond Sarah Bouhaddi op haar weg (31ste minuut) en in de tweede helft via Kadidiatou Diani maar zij besloot na een lange ren nog over het doel van Lyon (66ste minuut).

Kadidatiou Diani (PSG) gaat op weg naar het doel van Lyon maar ze trapt uiteindelijk nog over! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Nog meegeven dat bij een temperatuur van 8 graden er 7.050 toeschouwers kwamen opdagen in het Groupama Stadium van Décines-Charpieu voor dit duel dat zowel op Eurosport als op France 4 rechtstreeks te bekijken viel.

Vreugde bij Lyon na de succesvolle kopbal van Ada Hegerberg! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Titelverdediger Lyon behield zo het maximum in de Franse D1 Féminine en het is nu leider met 33 punten uit 11 duels. PSG volgt op de 2de plaats op 5 punten, Montpellier, de ploeg van Belgian Red Flame Janice Cayman, is 3de op 6 punten van Lyon.

U kan de goals van Janice Cayman (Montpellier) en Jana Coryn (Rijsel) en ook het doelpunt uit Lyon – PSG bekijken dankzij FFF TV: