Share

Op zaterdag 23 december 2017 stond de laatste officiële wedstrijd van dit kalenderjaar in het Belgische nationale vrouwenvoetbal op het programma. Aan de Galopinlaan in Genk ontving KRC Genk Ladies uit de Super League in de achtste finale eersteklasser SC Eendracht Aalst.

Nog voor de wedstrijd begon liet KRC Genk Ladies op haar website weten dat het afscheid nam van Luk Verstraeten, de trainer van de eerste ploeg. Ook zijn assistent Sven Vandereyt besloot vervolgens om na 5 jaar afscheid te nemen van KRC Genk Ladies.

Meer daarover kan U ook nog lezen via de website van de club!

Wat de achtste finale zelf betreft werd KRC Genk Ladies ad-interim gecoacht door Thomas Jansen, de trainer van het beloftenteam. Onder zijn leiding nam KRC Genk Ladies meteen het heft in handen dankzij vroege doelpunten van Sylke Calleeuw en Silke Leynen. Sylke Calleeuw bracht de thuisploeg even over het halfuur vanop de stip 3-0 voor terwijl Nadine Hanssen nog voor de rust voor de 4-0 zorgde. Eenmaal de spanning weg speelde eersteklasser SC Eendracht Aalst een betere 2de helft. Toch moest het nog een doelpunt toestaan in het slotkwartier toen Sylke Calleeuw haar tweede strafschop van de namiddag voorbij de Aalsterse doelvrouw Fanny Willems trapte waardoor de eindstand in dit bekerduel uiteindelijk 5-0 was.

KRC Genk Ladies is dus de 6de en laatste club van de Super League die zich plaatst voor de kwartfinale van de Beker van Belgiê 2017-18. Daarin zal het op zaterdag 27 januari 2018 KSK Heist, eveneens uit de Super League, mogen ontvangen en dat 3 dagen vooraleer het hetzelfde team in de competitie eveneens ontmoet in Genk. In de kwartfinales zitten nog Kontich, de herfstkampioen uit 1ste klasse en Club Brugge, de herfstkampioen uit 2de klasse A!

***Zaterdag 23 december 2017 – Achtste finale:

KRC Genk Ladies – SC Eendracht Aalst 5-0 (rust: 4-0);
Doelpunten: 1′ Sylke Calleeuw 1-0, 7′ Silke Leynen 2-0, 31′ Sylke Calleeuw 3-0 op strafschop, 34′ Nadine Hanssen 4-0, 83′ Sylke Calleeuw 5-0 op strafschop.

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond KRC Genk Ladies – SC E. Aalst:
Fotopagina Paul Dijkmans

***Dit is het volledige programma voor de kwartfinale – Op zaterdag 27 januari 2018 om 15 uur:
9. Club Brugge (2de klasse A) – Standard;
10.KRC Genk Ladies – KSK Heist;
11.KAA Gent Ladies A – RSC Anderlecht (vrijdag 26/01/2018 om 20u30);
12.Kontich (1ste klasse) – OH Leuven;

Halve finale – Op zaterdag 14 april 2018 om 15 uur:
13. Winnaar 10 – Winnaar 11;
14. Winnaar 12 – Winnaar 9;

Finale – Op zaterdag 26 mei 2018 (onder voorbehoud – dag van de finale van de UEFA Champions League):
15. Winnaar 13 – Winnaar 14.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees over het ontslag van Luk Verstraeten bij KRC Genk Ladies:
Website KRC Genk Ladies

Lees ook nog over het vrijdagavondvoetbal in de Super League:
Vrouwenteam.be

Share