Share

Belgian Red Flame Janice Cayman en wereldvoetbalster van het jaar Lieke Martens komen aan het woord in de kerstnummers van de bekendste voetbalmagazines in België en Nederland namelijk Sport Voetbal Magazine en Voetbal International.

Op pagina 69 van het Belgische Sport Voetbal Magazine stelde collega Fréderic Vanheule 20 levensvragen aan Janice Cayman, de speelster van Montpellier die straks in maart 2018 de kwartfinale speelt in de UEFA Women’s Champions League tegen Chelsea. Verder ging Sport Voetbal Magazine voor deze special ook op de koffie bij Betty De Schampeleire (KAA Gent), Brigitte Cardon (Moeskroen), Christine Van Der Auwera (KV Mechelen) en Ingrid Braem (Waasland-Beveren) en dat zijn de vrouwen die de persmensen in de Jupiler Pro League tijdens de rust een warm drankje schenken. Ook Claudia Van Avermaet, de zus van Greg, en Irina Weber, de echtgenote van de onlangs overleden Josip Weber, komen aan het woord in dit kerstnummer.

In het Nederlandse Voetbal International is de vrouwelijke aanwezigheid in het kerstnummer een flink pak minder. Alleen Lieke Martens, de wereldvoetbalster van het jaar krijgt het woord. Collega Mayke Wijnen ging naar Barcelona voor een ruim gesprek met de ex-speelster van Standard in het jaar van haar wereldwijde doorbraak. ‘Niets is meer onmogelijk voor mij’ is de titel van het artikel dat gespreid is over de pagina’s 112 tot en met 119. Voetbal International ging verder op zoek naar de Mexicaanse roots van PSV-ontdekking Herving Lozano, de man die op 10 november 2017 ook 2 keer scoorde in het vriendschappelijke duel tegen de Rode Duivels, het sprak met Karim El Ahmadi, die kampioen werd met Feyenoord en zich plaatste voor het WK met Marokko. Tenslotte is er ook aandacht voor het drama van Abdelhak Nouri die op 8 juli 2017 ineenzakte tijdens een oefenwedstrijd met Ajax in het Oostenrijkse Zillertal wat overal ter wereld voor een schok zorgde!

Luister naar Lara Dickenmann (VfL Wolfsburg & Zwitserland) over Abdelhak Nouri (Ajax) na 04.16 dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share