Share

Op zaterdag 23 december 2017 heeft het beloftenteam van Club Brugge zich als eerste geplaatst voor de finale van de Beker van West-Vlaanderen, ook nog bekend als de Indurium Cup. In de halve finale thuis tegen SK Staden stond het na 90 minuten wel nog 2-2 maar de thuisploeg haalde het na de strafschoppenepiloog! In de finale die op zaterdag 28 april 2018 zal gespeeld worden krijgt het KFC Heist Ladies, momenteel leider in eerste provinciale, of derdeprovincialer KSV Nieuwpoort als tegenstander!

Bekijk de samenvatting van de halve finale tussen het beloftenteam van Club Brugge en SK Staden dankzij Siebe Cambier:

Voor de volledigheid de doelpunten in deze halve finale waren van Bo Van Hijfte (1-0, 55ste minuut), Faye Verlae (1-1, 74ste minuut), Bo Vranckx (2-1, 78ste minuut) en Bianka Ternier (2-2, 90ste + 5′ minuut).

In de strafschoppenreeks die daarop volgde was Club Brugge de betere. Het won met 4-2. Sara Bakar (1-0 voor Club), Evelien Vanhove (1-1) en Bo Vranckx (2-1) zetten de eerste 3 strafschoppen om. Vervolgens redde Bianca De Beuckelaere de poging van Bianka Ternier. Bo Bernaert (3-1), Stacey Vandycke (3-2) en Saar Verdonck (4-2) troffen daarna ook raak! Faye Verlae moest dus scoren om SK Staden nog overeind te houden maar haar poging ging naast waardoor het beloftenteam van Club Brugge alvast eind april 2018 een finale mag spelen!

Beker van West-Vlaanderen – Indurium Cup:

Halve finale:
Club Brugge B – SK Staden 2-2 (4-2 na strafschoppen)

De andere halve finale wordt gespeeld op woensdag 24 januari 2018 om 20 uur:
KFC Heist Ladies – KSV Nieuwpoort

De finale is op zaterdag 28/04/2018 om 15 uur in het Mirakelstadion in Waregem!

PS: SK Staden speelde vorig seizoen ook de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen. Toen werd het uitgeschakeld door de latere winnaar KFC Heist Ladies.

Bekijk de beelden van dat duel dankzij Vrouwenteam TV:

Voor meer over de finale van de Beker van West-Vlaanderen in 2017:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Voor nog meer over Club Brugge in de 2de klasse A ga naar:
Vrouwenteam.be

Share