Share

Op zaterdag 29 april 2017 was er veel vrouwenvoetbal met de terugwedstrijden in de halve finales van de UWCL, met de laatste speeldag in het Belgische nationale vrouwenvoetbal en met in het Mirakelstadion van Waregem de finale van de Beker van West-Vlaanderen ook nog bekend als de Indurium Cup!

Er werd gestreden voor elke bal in deze bekerfinale! Foto – (c) VDB / Bart Vandenbroucke

En ook in de bekerfinale maakte KFC Heist Ladies haar faam waar. Het kwam al vroeg op voorsprong via topschutster Annelies Vanwelden op aangeven van Hannah Wille (1-0, 2de minuut). Ruth Wille zorgde nog voor het halfuur met een subtiel lobje en na een steekbal van Jolien De Bruyne voor de dubbele voorsprong (2-0, 25ste minuut). Maar kort na de rust kwam SV Zulte Waregem C terug eerst via een kopbal van Mestdagh na een hoekschop (2-1, 47ste minuut) en vervolgens met een knap afstandsschot van Dierick (2-2, 58ste minuut). Vier minuten later volgde dan het winnende doelpunt van KFC Heist Ladies. Oona Mus trapte een strakke voorzet waar Annelies Vanwelden onderdoor ging. Geen nood echter want de goed gevolgde Ruth Wille prikte de bal aan de tweede paal eenvoudig binnen (3-2, 62ste minuut).

KFC Heist Ladies won de Beker van West-Vlaanderen! Foto – (c) Foto VDB / Bart VandenbrouckeDit was het team van KFC Heist Ladies dat in 2017 onder leiding van trainer Jeffry Kyndt de Beker van West-Vlaanderen won:

Lisa Vandeputte; Delphine Dedeene (captain), Jolien De Bruyne, Margaux Dedeene, Manon Verheecke, Celine Bekaert, Ruth Wille, Oona Mus (78′ Charlotte Loeys), Ellen Vansteelant (70′ Emma Degroote), Hannah Wille (90′ Ina Vermael), Annelies Vanwelden.
Myrthe Desmedt kwam niet in actie tijdens de finale!

U kan de doelpunten bekijken dankzij Focus WTV waarvoor Rudy Moerman ter plaatse was:
Focus-WTV

Bekijk ook nog eens de halve finale KFC Heist Ladies tegen SK Staden van vrijdag 11 november 2016 dankzij Vrouwenteam TV:


Voor meer over de UEFA Women’s Champions League:

Vrouwenteam.be

Voor meer over het Belgische nationale vrouwenvoetbal:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share