Een week nadat ex-vrouwelijke Rouche Vanity Lewerissa PSV met 4 doelpunten naar een 5-2-thuiswinst tegen PEC Zwolle leidde ging het afgelopen vrijdag 11 december 2015 zonder de geschorste ex-speelster van Standard zwaar onderuit bij ADO Den Haag. Sylke Calleeuw redde met haar derde doelpunt van het seizoen, een kopbal, wel de eer voor de club die bij de mannen net als KAA Gent de achtste finale van de UEFA Champions League speelt.

Bij de rust op bezoek in het Kyocera Stadion van Den Haag stond het 1-0 voor ADO na een strafschopdoelpunt van Yvette van der Veen (26ste minuut). Lineth Beerensteyn verdubbelde kort na de rust de voorsprong (2-0, 48ste minuut). Een kwartier voor tijd lukte de Belgische Sylke Calleeuw de aansluitingstreffer voor PSV, een kopbal na een voorzet van Maureen Sanders (2-1, 75ste minuut). In het laatste kwartier ging het team van trainer Nebojsa Vuckovic echter nog zwaar ten onder na goals van Lineth Beerensteyn, haar tweede van de avond, (3-1, 77ste minuut) en een dubbel van Kirsten Koopmans (4-1, 89ste en 5-1, 90ste minuut). Kim Mourmans en Ibtissam Bouharat (ook allebei ex-Standard) speelden het volledige duel.

Door het verlies blijft PSV op de derde plaats staan in de Nederlandse Eredivisie Vrouwen met nu 22 punten uit 12 wedstrijden. Het ziet de achterstand op FC Twente, dat 1-7 won op bezoek bij Telstar en de nieuwe leider is nu oplopen tot 9 punten. Ajax, dat vrij was op de 14de speeldag blijft tweede met 7 punten meer dan PSV. ADO Den Haag is vierde met 13 punten, Telstar vijfde met 10 punten en SC Heerenveen is na de 1-2-uitwinst op bezoek bij PEC Zwolle nog altijd zesde maar nu met 7 punten. PEC Zwolle sluit de rij in Nederland met 3 punten uit 12 wedstrijden.

Op de laatste speeldag voor nieuwjaar op vrijdag 18 december 2015 gaat PSV nog op bezoek bij Telstar. PEC Zwolle ontvangt Ajax en ADO Den Haag neemt het thuis op tegen SC Heerenveen. FC Twente komt pas na de winterstop terug in actie en dat is op vrijdag 29 januari 2016 op bezoek bij PSV!