Jessy Atila, die in het verleden voor Rapide Wezemaal en STVV voetbalde, heeft afgelopen weekend haar derde competitiedoelpunt gescoord voor Herforder SV in de tweede Bundesliga op bezoek bij SV Henstedt-Ulzburg. Het duel in het Stadion am Schäferkampsweg eindigde op een onwaarschijnlijke 5-6 nadat het bij de rust 3-3 stond.

De eenmalige Belgische international, ze speelde in juni 2010 in Loenhout tegen Nederland, scoorde na 18 minuten wedstrijd vanuit een vrije trap met de rechtervoet de 1-2. Daarna ging het nog van 2-3 en 3-4 naar 5-4. Het winnende doelpunt, de 5-6 van Louisa Lagaris, viel in de tweede minuut van de toegevoegde tijd. SV Herforder staat door de winst op een stevige 6de plaats (op 12 clubs) met 16 punten uit 10 wedstrijden.

Sofia Nati, de spits van MSV Duisburg die ooit nog Europees kampioen WU19 werd in Italië, lukte vijf doelpunten in één wedstrijd! Foto - Paul Dijkmans

Sofia Nati, de spits van MSV Duisburg die ooit nog Europees kampioen WU19 werd in Italië, lukte vijf doelpunten in één wedstrijd! Foto – Paul Dijkmans

Het volgende duel van Herforder SV is op zondag 20 december 2015 thuis tegen de ongeslagen leider MSV Duisburg. Die club won thuis tegen Holstein Kiel met 6-1 en dankzij vijf doelpunten van spits Sofia Nati die nu samen met Giustina Ronzetti, een ploeggenote van Jessy bij Herforder SV, topschutster is met 10 goals. MSV heeft met een wedstrijd minder gespeeld nog altijd het maximum van de punten: 27 op 27. Het duel tussen de eerste achtervolgers SV Meppen en BV Cloppenburg eindigde op 2-2 waardoor beide teams na 10 duels nu 22 punten hebben. FSV Gütersloh staat in deze reeks 4de met 20 punten uit 10 duels, 1.FC Lübars 5de met 17 punten uit 10 wedstrijden. SV Henstedt-Ulzburg, het team waartegen Herforder SV die merkwaardige score lukte, staat 7de met 12 punten uit 9 duels.