Op de 13de speeldag in de Franse D1 Féminine lukte Belgian Red Flame Janice Cayman een strafschopdoelpunt voor Montpellier thuis tegen Marseille terwijl de Belgische collega’s Maud Coutereels, Silke Demeyere en Jana Coryn in het Stadium Métropole van Villeneuve d’Ascq het met le LOSC opnamen tegen grote naam Paris Saint-Germain!

Lille OSC met 3 Belgian Red Flames aan de aftrap tegen PSG! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Rijsel verweerde zich fel op zaterdag 13 januari 2018 tegen PSG maar het kon voor 2.262 toeschouwers niet beletten dat de 3 punten uiteindelijk mee naar de Franse hoofdstad gingen. De Spaanse Jennifer Hermoso zorgde na 23 minuten voor het openingsdoelpunt in deze wedstrijd (0-1) maar na de rust kopte rechtsachter Jessica Lernon een vrije trap van Ludivine Butel tegen de netten (1-1, 51ste minuut). Acht minuten later zorgde Marie-Laure Delie op aangeven van Ashley Lawrence opnieuw voor Parijse voorsprong (1-2, 59ste minuut) en in de toegevoegde tijd lukte de voor Marie Antoinette Katoto ingevallen Veronica Boquete een schitterend derde doelpunt voor het team van coach Patrice Lair! PSG bleef zo zeker van de 2de plaats net achter Lyon, dat op zondag 14 januari 2018 dankzij 3 goals van Ada Hegerberg in de tweede helft (0-1, 53ste, 0-2, 84ste en 0-3, 87ste minuut) en eentje van Kheira Hamraoui (0-4, 90ste + 3′ minuut) uiteindelijk ruim de maat nam van Paris FC! Het verschil tussen PSG en Lyon bovenaan bedraagt nog altijd 5 punten!

Maud Coutereels en Marie-Laure Delie stonden ooit nog tegenover mekaar in Standard – Montpellier (UWCL), nu was het Lille – PSG! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Montpellier, de club van Janice Cayman,
is na de thuiswinst tegen rode lantaarn Marseille (3-2) derde op 4 punten van PSG maar het heeft wel nog een wedstrijd te goed namelijk de uitwedstrijd van de 12de speeldag bij Fleury. In de andere wedstrijden was er thuiswinst voor En Avant Guingamp tegen Rodez 3-1 en waren er puntendelingen bij Soyaux – Albi 1-1 en Bordeaux – Fleury 3-3.