Share

Italië, de wellicht belangrijkste tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019 in Frankrijk, oefende op zaterdag 20 januari 2018 in het Stade Vélodrome van Marseille tegen het team van Corinne Diacre, dat in volle voorbereiding is voor het komende WK Vrouwenvoetbal!

Louisa Nécib, goed voor 145 interlands voor Frankrijk, mocht in haar geboortestad de aftrap geven! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Voor de 3de keer in de geschiedenis vond in het Stade Vélodrome in Marseille een vriendschappelijke wedstrijd plaats met Les Bleues, het Franse nationale vrouwenvoetbalteam. Op zaterdag 28 maart 1992 bleef het tegen Noorwegen 0-0, op woensdag 16 augustus 2000 eindigde Frankrijk – Engeland op 1-0 na een doelpunt van Anne Zenoni in de 5de minuut.

De Squadra Azzurine voor hun oefenduel tegen Frankrijk, de organisator van het komende WK in 2019! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Ook dit keer in een wedstrijd onder leiding van de Russische Anastasia Poustovoitova viel het eerste doelpunt al heel snel in Marseille maar niet langs de kant waar de meeste van de 15.690 toeschouwers voor gekomen waren. Cristiana Girelli onderschepte immers een bal van doelvrouw Sarah Bouhaddi en ze trapte die van ruime afstand knap over de Franse doelvrouw tegen de netten (0-1, 7de minuut). Tien minuten later kon Frankrijk gelijkmaken en het was opnieuw na een schot vanop afstand. Dit keer haalde de Franse captain Amandine Henry uit met rechts. De Italiaanse doelvrouw Laura Giuliani kon de bal wel nog tegen de paal tikken maar vervolgens rolde de bal in doel (1-1, 17de minuut). In het vervolg van de eerste helft domineerde Frankrijk en het creëerde enkele kansen maar het kon die niet in doelpunten omzetten!

Amel Majri aan de bal voor Frankrijk, Cristiana Girelli van Italië is in de buurt! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Na de rust zou de Squadra Azzurrine iets meer initiatief naar voor uitstralen en zelfs dreigen met een poging van Valentina Bergamaschi maar tot scoren kwam het team van Milena Bertolini niet meer. Voor Frankrijk zag Kadidiatou Diani een poging in 2 tijden op de lijn gered. Het bleef dus bij 1-1, In de 7de wedstrijd onder leiding van bondscoach Corinne Diacre werd er voor de 3de keer niet gewonnen. Geen goeie repetitie voor de SheBelieves Cup van begin maart tegen de VS, Duitsland en Engeland. Voor Italië, dat wel tegeN 3 gele kaarten aanliep (Elena Linari 34ste minuut), Alia Guagni 80ste minuut en Barbara Bonansea 88ste minuut) was het resultaat een opsteker met het oog op de komende WK-kwalificatieduels in april op bezoek bij Moldavië en thuis tegen de Belgian Red Flames. Nog meegeven dat Louisa Nécib-Cadamuro, die al een tijdje gestopt is met voetballen, in haar eigen stad de aftrap mocht geven. Dat zorgde voor veel gejuich en applaus in de tribunes van het immense Stade Vélodrome!

Bekijk de video met enkele hoogtepunten van het duel met dank aan FFF TV:


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share