Share

Met het duel tussen bekerhouder KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht staat de topaffiche in de kwartfinales van de Beker van België al op vrijdagavond 26 januari 2018 op het programma. De andere drie kwartfinales worden op zaterdag 27 januari 2018 gespeeld.

Op zaterdag 13 mei 2018 van dit jaar won KAA Gent Ladies in Mechelen voor het eerst een trofee in het Belgische vrouwenvoetbal, de Beker van België ten koste van RSC Anderlecht. Uiteraard hoopt de club van voorzitster Dominique Reyns en trainer Dave Mattheus die stunt van vorig seizoen op vrijdagavond 26 januari 2018 te herhalen. In de voorbereiding speelde KAA Gent Ladies afgelopen weekend nog een onaangekondigd oefenduel tegen de Belgian Red Flames in Tubeke waar met 5-0 verloren werd na goals van Jana Coryn (2), Tessa Wullaert (2) en Jassina Blom. RSC Anderlecht ging op stage naar Spanje waar het met dezelfde cijfers won tegen de Spaanse eersteklasser Levante UD. Het wordt uitkijken wat het vrijdagavond in Oostakker wordt. De aftrap in het PGB-stadion is om 20u30!

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht is niet het enige duel tussen clubs uit de Super League in deze kwartfinale. Op zaterdag 27 januari 2018 ontmoeten ook KRC Genk Ladies en KSK Heist mekaar voor een ticket op eigen veld op zaterdag 14 april 2018 tegen de winnaar van het duel tussen KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht!

In de andere kwartfinales ontvangt Kontich, de herfstkampioen uit eerste klasse, OH Leuven terwijl Club Brugge, de herfstkampioen uit 2de klasse A, het thuis mag opnemen tegen de nog altijd regerende landskampioen Standard! De winnaars van deze duels spelen hun halve finale op zaterdag 14 april 2018 in Kontich of in Leuven!

De finale van de Beker van België is voorlopig nog altijd gepland op zaterdag 26 mei 2018, de dag van de finale van de UEFA Champions League bij de mannen! Waar die dit jaar zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Dit is het volledige programma van de kwartfinales in de Beker van België:

Op vrijdag 26 januari 2018 om 20u30:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht (PGB-stadion, Oostakker;
Scheidsrechter: Steven Meus met als assistenten Benny Van De Winckel en Dieter De Pestel.

Op zaterdag 27 januari 2018 om 15u:

KRC Genk Ladies – KSK Heist (14u Galopinlaan 13, Genk);
Scheidsrechter: Vincent Reggers met als assistenten Leo Paumen en Antonio Cafaro.

Kontich (1ste klasse) – OH Leuven (Duffelsesteenweg 73, Kontich);
Scheidsrechter: Koen Bogaerts met als assistenten Aleksander Dzech en Jan Severeyns.

Club Brugge (2de klasse A) – Standard (Lindestraat 19, Aalter);
Scheidsrechter: Jan Kimpe met als assistenten Geert Claeys en Rachide Meddourr.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Voor meer over de bekerfinale van 2017 ga naar:
Vrouwenteam.be
en naar:
Vrouwenteam.be

Share