Share

Sakina Ouzraoui Diki, die in de voorbije maanden enkele knappe doelpunten lukte voor RWDM Girls, werd op maandag 22 januari 2018 uitgenodigd door Michel Lecomte, de hoofdredacteur van de sportredactie van de RTBf en presentator van La Tribune, het voetbalmagazine dat op maandagavond te zien is op La Deux.

Sakina maakt kennis met Michel Lecomte, die behoorlijk gecharmeerd is door haar voetbaltalent! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Uiteraard waren de recente wedstrijdbeelden van het duel tegen HO Wolvertem Merchtem op Vrouwenteam TV één van de redenen waarom ze naar de studio’s aan de August Reyerslaan in Brussel mocht komen maar ook haar talent (haar acties zijn bij nader toezien een mooie mix van Lionel Messi, Zinédine Zidane, Cristiano Ronaldo en Neymar) charmeerde de sportredactie van de RTBf.

Sakina mocht ook even op de foto met de Gouden Schoen 1992 van Philippe Albert en RTBF-journalist Vincent Langendries! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Ze moet uiteraard nog alles bewijzen maar vorige week mocht ze als 16-jarige (geboren op 29 augustus 2001) toch al eventjes als testspeelster mee op stage met het eerste team van RSC Anderlecht, momenteel de leider in de Super League. Ze heeft wel een bijzonder heldere kijk op alles wat er rondom haar gebeurt en ze blijft dan voorlopig ook heel rustig met de voetjes op de grond.

Sakina in de schminkkamer voor de start van het programma! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Geboren in Barcelona woonde ze voor ze naar België verhuisde in de buurt van het immense Camp Nou waar haar idool Lionel Messi heel vaak zijn kunstjes opvoerde maar toen wist ze nog niet echt dat ze voor voetbal zou kiezen. Eenmaal in Molenbeek kwam haar voetbaltalent tot uiting met de recente ontwikkelingen tot gevolg. Voorlopig blijft ze wel nog voor de rest van dit seizoen voetballen bij RWDM Girls, de club waar ze naar eigen zeggen alles aan te danken heeft!

Sakina op de set tussen Alexandre Teklak en Rodrigo Beenkens terwijl Michel Lecomte en Benjamin Deceunick de vragen stellen! Links ziet U Ex-Rode Duivel Philippe Albert die in 1992 de Gouden Schoen won! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Bekijk La Tribune van maandagavond 22 januari 2018 op La Deux met ook de jeugdploeg van ASE De Chastre en na 1 uur 29 minuten 54 sekonden het studiogesprek met Sakina Ouzraoui Diki:
RTBF – La Tribune

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog melden dat RWDM Girls op zaterdag 27 januari 2018 om 17 uur Rapide Wezemaal ontvangt en dat in de 1ste provinciale Brabant (VFV)!

Share