Share

Phil Neville, die bijna 20 jaar als profvoetballer uitkwam voor Manchester United en Everton, is op dinsdag 23 januari 2018 aangesteld als bondscoach van het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam. De ex-international die met Engeland aanwezig was op het EK 1996 in Engeland, het EK 2000 in België en Nederland en het EK 2004 in Portugal, tekende een overeenkomst tot het einde van het EK 2021 waarvoor Engeland kandidaat-organisator is.

Phil Neville neemt de functie over van Mo Marley, die na het ontslag van Mark Sampson in september van vorig jaar wegens “onfatsoenlijk en onaanvaardbaar gedrag” jegens speelsters, als interimcoach optrad voor de Three Lionesses!

Phil Neville won 6 keer de Premier League, 3 keer de UEFA Cup, 1 keer de UEFA Champions League en 1 keer de Intercontinentale beker. Of hij ook successen kan boeken als coach van het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam valt af te wachten. Hij was eerder assistent bij Manchester United, Valencia en de Engelse U21 bij de mannen.

De inmiddels 41-jarige Phil Neville heeft er wel alle vertrouwen in dat dit zal lukken:
“”Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om Engeland te leiden. Er is geen grotere eer dan je land te vertegenwoordigen en het is een privilege om dat opnieuw te kunnen doen. Deze ploeg staat voor iets speciaals en ik geloof dat ik ze naar een hoger niveau kan tillen”, aldus Neville in een allereerste reactie na zijn aanstelling.

Zijn eerste opdracht wordt de “She Believes Cup” begin maart 2018,
waar Engeland, momenteel 3de op de FIFA-Women’s World Ranking, achtereenvolgens Frankrijk (1 maart 2018), Duitsland (4 maart 2018) en wereldkampioen de Verenigde Staten (7 maart 2018) treft.

De allereerste thuiswedstrijd voor eigen publiek zal doorgaan op vrijdag 6 april 2018 in het St. Mary’s Stadium van Southampton waar Engeland in de WK-kwalificatie richting Frankrijk 2019 met Wales een echte derby speelt!

Nog melden dat Engeland in de campagne op weg naar het EK 2017 tegenstander was van de Belgian Red Flames. België speelde 1-1 gelijk op Engelse bodem maar verloor nadien in Leuven met 0-2 de laatste kwalificatiewedstrijd richting Nederland!

Lees nog meer over de aanstelling van Phil Neville als bondscoach van het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam:
BBC Sport
en via:
The FA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share