Share

KFC Heist Ladies, de winnaar van de Beker van West-Vlaanderen 2017, heeft zich ook dit jaar geplaatst voor de eindstrijd in West-Vlaanderen. Op woensdag 24 januari 2018 speelde de leider in eerste provinciale in concurrentie met de wedstrijden in de Jupiler Pro League tegen KSV Nieuwpoort Dames, de leider in 3de provinciale A.

KFC Heist Ladies was uiteraard de favoriet in dit duel tegen KSV Nieuwpoort maar in voetbal en nog meer in bekerwedstrijden weet je natuurlijk nooit wat er zal gebeuren. De voorbeelden waar David het in de voetbalgeschiedenis haalde tegen Goliath zijn niet eens op verschillende handen te tellen. KFC Heist Ladies trad ook aan zonder enkele sterkhouders die examenverplichtingen hadden en dus zat een stunt er misschien wel in voor de bezoekende underdog.

KSV Nieuwpoort, strandde, na een mooi parkoers in de Beker van West-Vlaanderen, in de halve finales! Foto – (c) KSV Nieuwpoort

Het lukte KSV Nieuwpoort echter niet om de bekerhouder van vorig seizoen uit evenwicht te brengen. Bij de rust stond het 4-0 en op het einde van de wedstrijd 7-0. Een logisch resultaat uiteindelijk maar toch felicitaties voor KSV Nieuwpoort met het parkoers tot en het plaatsje in de halve finale. Voor KFC Heist Ladies is het nu al zeker uitkijken naar zaterdag 28 april 2018 als het voor het tweede jaar op rij in het Mirakelstadion in Waregem mag aantreden voor de finale dit keer tegen het beloftenteam van Club Brugge! Dat belooft in elk geval spannend te worden. U houdt die datum dus nu al best beschikbaar!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

***De doelpunten in KFC Heist Ladies – KSV Nieuwpoort kwamen op naam van Annelies Vanwelden (1-0, 13de, 2-0, 22ste en 7-0, 75ste minuut), Oona Mus (3-0, 33ste, 4-0, 40ste en 6-0, 60ste minuut) en van Ellen Van Steelant (5-0, 53ste minuut).

PS: Voor de volledigheid geven we U ook nog de resultaten vnn woensdagavond op de 23ste speeldag in de Jupiler Pro League:
RSC Anderlecht – Waasland-Beveren 2-2;
Eupen – Charleroi 1-0;
Lokeren – KRC Genk 1-2
Antwerp – KAA Gent 1-1.

Share