Share

Bekerhouder KAA Gent Ladies is nog altijd in de race om de Beker van België te behouden. Op vrijdag 26 januari 2018 ontving het in het PGB-stadion in Oostakker titelfavoriet RSC Anderlecht. De vrouwelijke Buffalo’s zorgden voor een onverhoopte overwinning en kwalificatie na verlengingen!

RSC Anderlecht, dat voor nieuwjaar de Super League domineerde, trok onder leiding van Patrick Wachel naar Spanje om het tweede deel van het seizoen voor te bereiden. KAA Gent Ladies, het team van trainer Dave Mattheus, bleef thuis en hield het bescheiden voor de eerste wedstrijd met inzet, de kwartfinale van de Beker van België. In het publiek voor deze affiche burgemeester Daniël Termont en Yves Vanderhaeghe, de opvolger van Hein Vanhaezebrouck (inmiddels RSC Anderlecht) bij de mannen van KAA Gent!

Chloë Van de Velde trof in de eerste helft de lat maar het was RSC Anderlecht dat na de rust op voorsprong kwam via Sarah Wijnants (0-1). Mariam Abdulai Toloba kon de bordjes vervolgens in evenwicht brengen (1-1) zodat er ook nog verlengingen moesten gespeeld worden. En toen de strafschoppen bijzonder snel naderbij kwamen zorgde Marie Minnaert voor een knappe voorzet vanop links en Amber Maximus voor de volley in één tijd met rechts in doel (2-1). De beslissing was gevallen in de 118de minuut van de heruitgave van de bekerfinale. Opnieuw trokken de vrouwelijke Buffalo’s aan het langste eind en dit keer dankzij een speelster die vorig seizoen na een zware blessure met spijt in het hart de titelstrijd en de bekerfinale aan zich moest laten voorbijgaan en pas nu na een lange revalidatie met een invalbeurt haar heroptreden maakte in het eerste elftal!

Toekomende dinsdag 30 januari 2018 staan beide teams opnieuw tegenover mekaar
op de 13de speeldag in de Super League maar dan op het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke met aftrap om 20 uur!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

U kan een fotoreportage van dit duel bekijken met dank aan David Catry:
Sportpix.be

PS: In de halve finale gaat KAA Gent Ladies op bezoek bij de winnaar van het duel tussen KRC Genk Ladies en KSK Heist. Eén van de drie andere kwartfinales die op zaterdag 27 januari 2018 worden gespeeld!

Share