Jassina Blom heeft bij de hervatting van de Nederlandse Eredivisie op vrijdag 26 januari 2018 meteen een doelpunt gescoord voor FC Twente! Ook nieuwkomer Sofia Nati lukte meteen een doelpunt voor PSV Eindhoven waar Vanity Lewerissa eveneens succesvol was!

Vanity Lewerissa opende de score voor PSV tegen ADO Den Haag! Foto – (c) Thomas Bakker

Na het dubbel verlies van de Oranje Leeuwinnen tijdens de oefenstage in Spanje (2-0 tegen Spanje en 4-1 tegen Engeland) was het op vrijdag 26 januari 2018 opnieuw tijd voor de Nederlandse Eredivisie Vrouwen. Op de 13de speeldag stond een volledig programma op de kalender.

Leider FC Twente haalde het met 0-6 op bezoek bij Achilles ’29.
Jassina Blom scoorde kort voor de rust het derde doelpunt voor het team waar ook Nicky Evrard (ex-KAA Gent Ladies) speelt!

PSV Eindhoven, het team van Sara Yüceil,
begon met nieuwe aanwinst Sofia Nati (ex-MSV Duisburg) aan de aftrap. Vanity Lewerissa, de ex-speelster van Standard die recent afscheid nam van vrouwelijk Oranje, opende de score (1-0). Iets over halfweg de tweede helft was Sofia Nati dan voor het eerst succesvol voor haar nieuwe club terwijl Lucie Akkerman de eindstand op het bord plaatste (3-0).

Sofia Nati lukte meteen haar eerste doelpunt voor haar nieuwe club! Foto – (c) Thomas Bakker

Ajax, de winnaar de dubbel van vorig seizoen en het team van Davina Philtjens en Nicky Van Den Abbeele, won eveneens
bij de hervatting van de competitie. Kelly Zeeman (1-0), Linda Bakker (2-0) en Marjolijn van den Bighelaar (3-0) stonden aan het kanon thuis tegen Alkmaar VV.

Excelsior Barendrecht tenslotte,
het team van Sofie Van Houtven, kwam thuis tegen PEC Zwolle wel vroeg op voorsprong maar na 90 minuten stonden de bordjes op 1-5!

Angela Christ, die na het succesvolle EK ook stopte bij vrouwelijk Oranje, hield de nul voor PSV Eindhoven bij de eerste wedstrijd met inzet van het kalenderjaar 2018! Foto – (c) Thomas Bakker

Dit zijn alle uitslagen en doelpuntenmakers op de 13de speeldag in Nederland:

Achilles ’29 – FC Twente 0-6 (rust: 0-3);
Doelpunten: 35′ Renate Jansen 0-1, 37′ Ellen Jansen 0-2, 40′ Jassina Blom 0-3, 52′ Joëlle Smits 0-4, 58′ Joëlle Smits 0-5, 87′ Cheyenne van den Goorbergh 0-6.

PSV – ADO Den Haag 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 9′ Vanity Lewerissa 1-0, 71′ Sofia Nati 2-0, 87′ Lucie Akkerman 3-0.

Ajax – Alkmaar VV 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 17′ Kelly Zeeman 1-0, 64′ Linda Bakker 2-0, 82′ Marjolijn van den Bighelaar 3-0.

Excelsior Barendrecht – PEC Zwolle 1-5 (rust: 1-1);
Doelpunten: 6′ Sherallin Henriquez 1-0, 24′ Esmee de Graaf 1-1, 47′ Rebecca Doejaaren 1-2, 57′ Maxime Benninck 1-3, 87′ Babiche Roof 1-4, 90′ Suzanne Giesen 1-5.

Excelsior Barendrecht bye.

De laatste speeldag in Nederland is op vrijdag 23 februari 2018, daarna speelt vrouwelijk Oranje de Algarve Cup in Portugal met wedstrijden tegen achtereenvolgens Japan (28 februari 2018), Denemarken (2 maart 2018) en Ijsland (5 maart 2018). In het weekend van 10 en 11 maart 2018 staan de kwartfinales van de KNVB-beker op het programma. En een week later op 16 maart beginnen de play-offs met de top 5 richting Nederlandse landstitel!