Share

Op zondag 4 februari 2018 wordt de topaffiche in de Portugese Liga Allianz Futebol Feminino tussen regerend landskampioen en bekerwinnaar Sporting CP en eerste achtervolger SC Braga in het Estádio José Alvalade in Lissabon gespeeld!

Het Estádio José Alvalade vanuit de lucht. U kan het stadion zien als U in Lissabon met het vliegtuig toekomt. Foto – (c) José Gabriel Silva

Als U dus die dag toevallig in Lissabon bent dan kan U daar vanaf 14u30 deze wedstrijd gaan bekijken. De aftrap is om 14u30 lokale tijd en de poorten gaan open om 13u30. Op die dag kan ook het record aantal toeschouwers voor het Portugese vrouwenvoetbal van vorig seizoen, toen kwamen er 12.213 kijken, gebroken worden. Er is dus ook nog een challenge verbonden aan die wedstrijd! Via Poort 2 en 3 is de toegang voor de fans van Sporting gratis, de supporters van SC Braga kunnen via poort 4 het stadion betreden en betalen 4 euro!

Het vrouwenvoetbalteam van Sporting Lissabon voor aanvang van het seizoen 2017/18! Foto – (c) Sporting CP


U kan dus niet alleen een interessante wedstrijd bekijken
(Sporting Lissabon heeft na 13 duels het maximum van 39 op 39 terwijl SC Braga als tweede op 5 punten volgt) maar ook nog deel uitmaken van de geschiedenis! Het duel is bovendien rechtstreeks te zien op TVI24.

SC Braga is nog altijd de voornaamste uitdager van Sporting Lissabon! Foto – (c) SC Braga

Een flink aantal speelsters in dit duel zullen overigens normaal gezien op vrijdag 6 april 2018 ook in Leuven te zien zijn als Portugal in het kader van de WK-kwalificatie richting Frankrijk 2019 op bezoek komt naar België voor het duel tegen de Belgian Red Flames!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share