Share

We zijn nog maar eind januari 2018 en de eerste kampioen in het vrouwenvoetbal is bekend. Het gebeurde in de 3de provinciale A West-Vlaanderen en de kampioen heet KSV Nieuwpoort.

Inderdaad, het team dat afgelopen woensdag 24 januari 2018 nog verloor in de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen KFC Heist Ladies mag zich kampioen noemen! Op zondag 28 januari 2018 was het voor KSV Nieuwpoort, dat onder leiding staat van Jean-Marie Carrein, een vrije zondag. Het kon dus eventueel uitkijken wat Cerkelladies Brugge C thuis zou doen tegen het beloftenteam van KDC Ruddervoorde. Met een nederlaag van de thusploeg werd er wellicht geen rekening gehouden maar toch gebeurde het. Cerkelladies Brugge C verloor thuis met 1-2 en dus kunnen de groen-zwarten KSV Nieuwpoort niet meer bijhalen.

Met nog 2 duels te spelen heeft KSV Nieuwpoort 49 punten uit 18 wedstrijden, Cerkelladies Brugge C volgt nu samen met Sint-Joris Sport op 7 punten van de kersverse kampioen! SK Staden C is 4de met 38 punten uit 19 duels, KDC Ruddervoorde B staat voorlopig 5de met 23 punten uit 18 wedstrijden.

De eerstvolgende wedstrijd van KSV Nieuwpoort is op zondag 4 februari 2018 thuis tegen KSK Wenduine! De aftrap in het Sportpark De Lenspolder is om 14u30!

Proficiat aan KSV Nieuwpoort met het behalen van deze titel in de reguliere competitie!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Voor de volledigheid nog melden dat er wel nog play-offs zijn in 3de provinciale met de top 2 uit 3de A en de top 2 uit 3de provinciale B! Zij spelen een competitie met heen- en terugwedstrijden dus 6 duels in totaal waarvan de winnaar zeker is van promotie naar de 2de provinciale!

Share