Share

Tweedeklasser Girls Football Academy Sinaai is al volop bezig met de toekomst. De voorbije weken ging het op zoek naar een nieuwe trainer om Kurt De Nys, de huidige T1 ad-interim, op te volgen.

De keuze van het bestuur van GFA Sinaai is gevallen op Jurgen Vernaillen, de trainer die dit seizoen nog actief is bij KFC Merelbeke in de eerste provinciale Oost-Vlaanderen. Jurgen Vernaillen, die in 2004 al zijn eerste stappen zette in het vrouwenvoetbal bij FC Dames Ternat, zal daar ook het seizoen uitdoen om vervolgens de overstap te maken.

Jurgen Vernaillen had het ideale profiel voor deze job en na de eerste gesprekken werd al snel duidelijk dat de club en de nieuwe coach op eenzelfde lijn zaten. Jurgen Vernaillen, die over een UEFA-A diploma beschikt, was in het verleden ook al werkzaam bij RSC Anderlecht, Cercle Melle en KAA Gent Ladies in de Women’s BeNeLeague vooraleer hij de voorbije 2 seizoenen de leiding had over KFC Merelbeke!

Jurgen Vernaillen, hier nog in de Ghelamco Arena, in het shirt van KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ook nog melden dat Guy Herreman, de huidige trainer van de doelvrouwen, bevestigde dat hij ook volgend seizoen bij GFA Sinaai werkzaam zal zijn. De club wil bovendien naar volgend seizoen toe naast de eigen telentvolle en zelf opgeleide jeugdspeelsters ook enkele gerichte versterkingen doen om de doelstelling, een stabiele plaats innemen in de top 5 van de tweede klasse met op langere termijn een gooi naar de promotie naar eerste klasse. De profielen zijn inmiddels samen met de nieuwe coach duidelijk uitgetekend. Als er nog speelsters zijn die geïnteresseerd zijn om bij GFA Sinaai te voetballen dan mogen ze zich altijd aanmelden via Sportief verantwoordelijke Jurgen De Bondt (telefonisch 0486 49 14 10 of via email: jurgendebondt@telenet.be).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Mis ook het Footfestival van GFA Sinaai niet, dat staat gepland op zondag 6 mei 2018!

Share