Share

Op de dag dat Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen haar profcontract tekende bij Paris Saint-Germain stond voor Gouden Schoen Tessa Wullaert de allereerste wedstrijd van het kalenderjaar 2018 met haar club VfL Wolfsburg op het programma, een oefenduel in het Portugese Vila Real de Santo Antonio tegen het Spaanse SC Huelva.

VfL Wolfsburg nam meteen het heft in handen maar het was tot de 28ste minuut wachten vooraleer het eerste doelpunt viel via de Hongaarse Zsanett Jakabfi op aangeven van Alexandra Popp (1-0). SC Huelva bleef voor de rust sterk verdedigen zodat de schade halfweg tot een doelpunt verschil beperkt bleef. Na de rust wist de winnaar van de Duitse dubbel van vorig seizoen het overwicht en kansen in meer doelpunten uit te drukken. De voor Zsanett Jakabfi aan de rust ingevallen Amerikaanse Ella Masar, die recent de overstap van het Zweedse Rosengard maakte, kon met haar allereerste balcontact in een wedstrijd voor VfL Wolfsburg meteen de 2-0 aantekenen en dit opnieuw na een assist van Alexandra Popp (46ste minuut). De Deense Pernille Harder trapte vervolgens een vrije trap vanop 18 meter knap binnen (3-0, 54ste minuut). Daarna was het de beurt aan Tessa Wullaert om met nog 2 doelpunten in de 63ste en 88ste minuut de eindstand op 5-0 te brengen. De allereerste vrouwelijke Gouden Schoen speelde als enige veldspeelster de volledige wedstrijd. Alle andere internationals uit diverse landen speelden een helft, een uur of 75 minuten. Ook doelvrouw Almuth Schult bleef 90 minuten op het veld!

Op zondag 11 februari 2018 staat het eerste duel met inzet op het programma voor Tessa Wullaert en VfL Wolfsburg. In de achtste finale van de Duitse beker gaat het dan op bezoek bij BV Cloppenburg, een club uit de 2de Duitse Bundesliga. Als dat duel succesvol afgesloten wordt wacht in de kwartfinale SC Sand, de tegenstander in de voorbije 2 gewonnen finales van de Duitse beker!

Voor nog meer over VfL Wolfsburg:
Vrouwenteam.be
en via:
Website VfL Wolfsburg

Lees over de transfer van Davinia Vanmechelen naar PSG:
Vrouwenteam.be

Bekijk ook de lijst met kandidaten voor de Gouden Schoen van dit jaar:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share