KFC Heist Ladies, de leider in de eerste provinciale West-Vlaanderen, zag op zondag 4 februari 2018 een einde komen aan een reeks van 31 wedstrijden zonder nederlaag! Ladies Oudenburg was dus het eerste team sinds heel lang dat de groen-witten zonder punten naar huis kon sturen!

De thuisploeg met ook Camille Sanders, een van de genomineerden voor knapste voetballer (Golden Palace Ball kalender) op de rechtsmiddenpositie,
stond bij de rust 1-0 voor dankzij een goal van Ade Peeters, die alleen voor doelvrouw Lisa Vandeputte kwam en met een goede plaatsbal afwerkte (30ste minuut). Nochtans had KFC Heist Ladies de betere kansen gehad maar het kreeg de bal niet voorbij doelvrouw Emily Dumarey en net voor de openingsgoal vond Annelies Vanwelden nog de paal op haar weg.

Twee minuten na de rust was het wel raak voor KFC Heist Ladies
wanneer Annelies Vanwelden de lokale verdediging het nakijken gaf en met een knap gestifte kruisbal de gelijkmaker op het bord wist te zetten (1-1, 47ste minuut). In de 50ste minuut zag KFC Heist Ladies echter doelvrouw Lisa Vandeputte geblesseerd uitvallen. Veldspeelster Charlotte Loeys moest zo invallen en in het doel gaan postvatten. Hannah Verplancke van Ladies Oudenburg maakte gebruik van de onrust bij KFC Heist Ladies. Ze twijfelde niet en schoot vanop afstand meteen op doel. De bal ging mooi onder de lat binnen (2-1, 51ste minuut). Annelies Vanwelden zag even na het uur eerst nog een kopbal van de lijn gered maar na een snelle en verre uittrap van gelegenheidsdoelvrouw Charlotte Loeys kon Annelies Vanwelden de bal mooi meenemen en centraal vanop de rand van de zestien de bal onhoudbaar onder de lat binnentrappen (2-2, 79ste minuut). Maar in de euforie rond de gelijkmaker volgde er ook wat concentratieverlies bij de bezoekers. Twee minuten later nam Louise Van Durme, die vrij stond in het strafschopgebied, een bal in één tijd uit de lucht op haar voet. Het werd een fantastische volley in de winkelhaak en meteen ook het winnende doelpunt voor Ladies Oudenburg (3-2, 81ste minuut).

1ste provinciale West-Vlaanderen – 21ste speeldag:

Ladies Oudenburg – KFC Heist Ladies 3-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: 30′ Ade Peeters 1-0, 47′ Annelies Vanwelden 1-1, 51′ Hannah Verplancke 2-1, 79′ Annelies Vanwelden 2-2, 81′ Louise Van Durme 3-2.