Share

De 16-jarige Davinia Vanmechelen maakte in het begin van het seizoen furore bij Standard en bij de Belgische U17 dat de eerste EK-kwalificatieronde in eigen land speelde en het maximum van de punten haalde. Het leverde haar nog voor nieuwjaar een eerste selektie op voor de Belgian Red Flames.

De jonge vrouwelijke Rouche barst overigens van ambitie nadat ze inmiddels ook al Europees speelde met Standard tegen UWCL-titelverdediger 1.FFC Frankfurt. Ze krijgt in de Topsportschool de juiste begeleiding om nog beter te worden maar ze wil op hoog niveau voetballen en daarom spreekt Duitsland haar wel aan, zo laat ze weten in een interview op pagina 5 van Sportwereld/Het Nieuwsblad editie Brabant van maandag 28 december 2015 onder de titel ‘Davinia Vanmechelen barst van ambitie ‘Prof worden in Duitsland’.

In januari 2016 mag ze in Tongerlo ook nog een tweedaagse stage meemaken en haar uiteindelijke doel is om in 2017 met de Belgian Red Flames mee te reizen naar het EK in Nederland.

Share