Share

Op donderdag 1 maart 2018 stond in de Verenigde Staten de eerste wedstrijddag van de She Believes Cup 2018 op het programma. Titelverdediger Frankrijk opende tegen Engeland terwijl Duitsland het iets later eveneens in het Mapfre Stadium in Columbus Ohio opnam tegen wereldkampioen de Verenigde Staten.

Les Bleues waren na de eerste wedstrijd ‘Red Together'(rood van schaamte) na een zwaar 4-1-verlies tegen Engeland waar bondscoach Gary Neville genoot van zijn debuut als hoofdcoach van The Three Lionesses!
De Franse bondscoach Corinne Diacre daarentegen maakte brandhout van haar team die ze een gebrek aan inzet verweet. Aan de rust stond het immers al 3-0 voor Engeland na goals van Toni Duggan (7de minuut), Jill Scott (28ste minuut) en Jodie Taylor (39ste minuut). Kort na de rust maakte Francesca Kirby er 4-0 van (46ste minuut) vooraleer Gaëtane Thiney iets minder dan een kwartier voor tijd de Franse eer kon redden (4-1, 77ste minuut). Er is dus nog veel werk aan de winkel voor Frankrijk op weg naar het WK in eigen land in de zomer van 2019!

Bekijk de volledige wedstrijd tussen Engeland en Frankrijk met dank aan MovementEntertainment/ESPN:

Bekijk enkel de goals via Daily Motion/FFF TV:

In de tweede wedstrijd haalde de Verenigde Staten, de regerende wereldkampioen, het met 1-0 tegen Duitsland dankzij een doelpunt van Megan Rapinoe in de 17de minuut. Beide duels werden onder moeilijke weersomstandigheden gespeeld.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share