De Belgian Red Flames hebben op de 2de speeldag van de Cyprus Women’s Cup een kleine revanche genomen op zichzelf. Dit keer hielden ze tegen Spanje de nul op het bord!

Er stond een licht gewijzigd team aan de aftrap van het tweede duel tegen Spanje, dat op de eerste speeldag gewonnen had tegen Oostenrijk. De Belgian Red Flames lagen de hele wedstrijd onder en het was vooral Spanje dat kansen kreeg maar de Belgische verdediging hield stand. Ook toen Spanje een strafschop kreeg na een fout van Maud Coutereels op Lucia Garcia. Justien Odeurs stopte de poging van Maria De La Paz Vilas (67ste minuut). Het bleef dus 0-0. De Belgian Red Flames behaalden zo hun eerste punt op dit voorbereidingstornooi en spelen op maandag 5 maart 2018 hun laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk. Door de 1 op 6 en een duel tussen Spanje (4 punten) en Tsjechië (3 punten) op de laatste speeldag is kwalificatie voor de finale inmiddels wel niet meer mogelijk. Ook nog melden dat Davinia Vanmechelen geblesseerd uitviel en dat Tine De Caigny, die in het eerste duel scoorde tegen Tsjechië, niet aan de aftrap stond. Zij kreeg door onvoorziene omstandigheden een week rust voorgeschreven.

In het andere duel in de groep won Oostenrijk met 0-2 tegen Tsjechië dankzij een dubbel van Laura Feiersinger (68ste en 70ste minuut).