De Belgian Red Flames U19 speelden in het kader van de eliteronde van half april 2018 in Finland een oefenwedstrijd in Santarém tegen hun Portugese leeftijdsgenoten.

In het Campo De Futebol Chã Das Padeira in Santarém werd het een nipte nederlaag. Het team van bondscoach Xavier Donnay kwam al na 10 seconden op voorsprong via de vrouwelijke Buffalo Marie Minnaert (0-1, 1ste minuut) maar via een strafschop van Joana Martins (7de minuut) en een veldgoal van diezelfde speelster van Sporting Lissabon waren de bordjes al snel omgedraaid (2-1, 21ste minuut). Via Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies) werd het net na het halfuur 2-2 (31ste minuut) maar Catarina Amado van Estoril Praia maakte er nog in dezelfde minuut 3-2 van. In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer te noteren!

Dit waren de opstellingen van beide teams:

Portugal speelde met: Carolina Vilão, Inês Queiroga, Paula Ferreira, Cláudia Machado (72′ Bruna Costa), Diva Meira (72′ Catarina Pereira), Inês Maia (89′ Océane Brandão), Joana Martins, Andreia Faria (72′ Nicole Nunes), Vânia Duarte (46′ Beatriz Conduto), Catarina Amado (captain) (86′ Juliana Domingues) en Neuza Besugo (46′ Daniela Ferreira).
Kwamen niet in actie: Bárbara Marques e Andreia Freitas.
Bondscoach: José Paisana.

België speelde met: Lisa Lichtfus, Tiffanie Vanderdonckt, Raquel Viaene (46′ Gwyneth Vanaenrode), Shari Van Belle (captain), Samantha Harzé (46′ Ella Vierendeels), Amber Tysiak, Marie Minnaert, Lore Asselberghs (84′ Alessia Confalonieri), Yenthe Kerckhofs (64′ Hanne Merkelbach), Mariam Abdulai Toloba en Gwen Duijsters (82′ Tine Blomme).
Kwamen niet in actie: Lowiese Seynhaeve, Chrystal Lermusiaux, Marie Van Caesbroeck en Zoé Van Eynde.
Bondscoach: Xavier Donnay.

Doelpunten: 1′ Marie Minnaert 0-1, 7′ Joana Martins 1-1 op strafschop, 21′ Joana Martins 2-1, 31′ Gwen Duijsters 2-2, 31′ Catarina Amado 3-2.

Nu donderdag 8 maart 2018 spelen beide teams opnieuw vriendschappelijk tegen mekaar maar dan om 11u lokale tijd in het Estádio Municipal van Almeirim.