Share

Met de 31-jarige Fara Williams en de 27-jarige Steph Houghton zijn twee speelsters van het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam, tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2017 in Nederland, op het einde van 2015 door de Britse koningin Elizabeth opgenomen in de Orde van het Britse Rijk. Daarnaast kreeg Heather Rabbatts, de meest invloedhebbende directeur van de Britse Voetbalbond, een DBE, wat betekent dat ze in de adelstand verheven wordt.

Zowel Fara Williams, de speelster van Liverpool die in het verleden nog dakloos was, als Steph Houghton, de huidige captain van Engeland en Manchester City, stonden op de lijst bij de MBE’s (Member of the British Empire) van 2015. Zij mogen dus voortaan aan een lint of een strik op de linkerschouder een zilveren, niet geëmailleerd kruis van de orde dragen en ze mogen de letters MBE vanaf nu ook achter hun naam plaatsen. Beide speelsters hielpen in 2015 in Canada mee aan de sterkste prestatie van een Engels nationaal team op een Wereldbeker sinds de winst van de mannen in 1966 in eigen land. Engeland werd op het WK 2015 mede door een succesvol omgezette strafschop van Fara Williams derde achter wereldkampioen Verenigde Staten en verliezend finalist Japan maar voor Duitsland.

Hope Powell was in 2002 de eerste Engelse speelster die opgenomen werd in de Orde van het Britse Rijk. Later volgden nog Rachel Yankey (2006), Faye White (2007), Kelly Smith (2012), Casey Stoney (2015) en nu dus ook Steph Houghton en Fara Williams.

Lees meer hierover:
Website Sky Sports
en via:
Website Daily Mail

Share